< terug

NK terug bij Marathon Rotterdam

8 november 2022 (0 reacties)

Inschrijving geopend voor 42ste editie op zondag 16 april 2023

De NK zijn terug bij de organisatie van de Rotterdam marathon. De Marathon Rotterdam mag op zondag 16 april 2023 voor de zestiende keer in zijn bestaan de Nederlandse kampioenschappen organiseren. De vorige gelegenheid was in 2015, toen Abdi Nageeye en Miranda Boonstra de nationale titels veroverden. Ook voor 2024 zijn de NK toegewezen aan de letterlijk en figuurlijk grootste marathon van het land.

De titelstrijd is zeer op zijn plaats bij de 42ste Marathon Rotterdam. Niet alleen vanwege het snelle parcours, dat elk jaar goed is voor vele persoonlijke records. Ook door de unieke ambiance, waarbij de lopers kunnen rekenen op massale ondersteuning door honderdduizenden enthousiaste toeschouwers.

NN-Marathon-Rotterdam-2023---Abdi-en-Abdi
Nageeye Bashir Abdi Marathon 2022 Foto Pim Ras

Hoe snel het parcours van de Marathon Rotterdam is, bewezen de afgelopen jaren onder anderen ‘Abdi & Abdi’. De Belg Bashir Abdi triomfeerde in oktober 2021 in een Europees record van 2.03.36, tevens parcoursrecord en de snelste tijd ooit in ons land gelopen. In april van dit jaar vestigde Abdi Nageeye, als eerste Nederlandse winnaar, op de Coolsingel een nationaal record van 2.04.56. Bij de vrouwen verraste Nienke Brinkman in 2.22.51 met een prestatie die geen landgenote eerder realiseerde.

Nageeye en Abdi, na een meeslepende ontknoping respectievelijk tweede en derde bij de Olympische Spelen in Japan (2021), complimenteerden net als Brinkman de Marathon Rotterdam uitgebreid na hun winnende recordraces. Ze roemden het snelle parcours, de voortreffelijke organisatie en de bijzondere sfeer die de lopers vanaf de start onder aan de iconische Erasmusbrug tot en met de finish op de traditioneel bruisende Coolsingel inspireert.

NN-Marathon-Rotterdam-2023---Nienke-Brinkman
Nienke Brinkman Foto Pim Ras

Mario Kadiks namens de organisatie: ,,Wij zullen er alles aan doen om de atleten ook volgend jaar optimale omstandigheden te bieden voor een mooie, snelle race. We verwachten bovendien een boeiende strijd om de nationale titels. Dat past bij onze status als toonaangevende marathon van Nederland. We maken er vanzelfsprekend ook weer een waar volksfeest van, want het gaat behalve om een topsportevenement ook om een festijn voor de recreatieve atleet én het publiek.’’

Inschrijving geopend
Inmiddels is de inschrijving voor de diverse onderdelen van de 42ste Marathon Rotterdam geopend. Wie er straks bij wil zijn, doet er goed aan zich snel in te schrijven, want voor alle onderdelen geldt een gelimiteerd aantal deelnemers. De ervaring heeft geleerd dat de startbewijzen snel zijn uitverkocht.

Het marathonweekend begint op zaterdag 15 april met Your Marathon Challenge, The Marathon Rotterdam Walks (5km, 10km, 15km), de NN Kids Runs (1 en 2,5 kilometer) en de City Run (4,2 kilometer). Op zondag 16 april volgen de internationale marathon inclusief NK en de ¼ Marathon. De start van de marathon is om 10.00 uur, de laatste loper wordt feestelijk binnengehaald om circa 16.30 uur.

Inschrijven kan via https://www.nnmarathonrotterdam.nl/inschrijven/

KWF – Ren tegen kanker
De Marathon Rotterdam steunt ook deze editie KWF Kankerbestrijding. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding. De deelnemers kunnen het verschil maken door bij inschrijving een donatie te doen en/of een actiepagina aan te maken bij KWF.

Deze editie komen de donaties ten goede aan de brug die gebouwd gaat worden tussen het Erasmus MC en het Daniel den Hoed-familiehuis.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *