< terug

Noah Schutte en Lisa Rooms winnen BIG10

5 september 2023 (0 reacties) Noah Schutte en Lisa Rooms winnen  BIG10

Zondag 3 september vond de eerste BIG10 plaats. Op de vlakke wielerbaan aan de noordkant van Rotterdam organiseerden Hardloopnetwerk en Indie Runner een 10 kilometer op een officieel gemeten parcours. Daarnaast waren er hazen, werden de heats ingedeeld op snelheid, was er veel publiek, graffiti op het parcours, was er vuurwerk bij de finish en draaiden de DJ’s tijdens een zonnige en windstille dag. De organisatie deelt mee dat er vele honderden persoonlijke records en geweldige tijden zijn er gelopen. 

Ruim 70 procent loopt persoonlijk record
De aangekondigde toppers Sarah Lahti, Marleen Koster,Diane van Es en Stan NIeten gingen niet van start. De organisatie deelde vooraf mee dat er een aanval werd gepland op de Nederlandse records tien kilometer maar die bleven overeind. De winst ging uiteindelijk naar Noah Schutte en de Belgische atlete Lisa Rooms. Zij finishten respectievelijk in 28.33 en 32.23.

Geweldige ambiance
De organisatie deelt mee dat er gelopen werd in een geweldige ambiance, neergezet door de Rotterdamse rapper Gery Mendes en een line up van verschillende DJ’s, ging 71 procent van de ruim 1000 deelnemers naar huis met een persoonlijk record op de 10 kilometer. Imo Muller, organisator: “Het was een geweldige dag, fantastisch om zoveel blije gezichten en persoonlijke records te zien. Dank aan alle lopers, pacers en vrijwilligers. Volgend jaar editie twee, slightly bigger!”

Strijd der Lage Landen
De organisatie laat weten dat er zowel bij de mannen als bij de vrouwen er sprake was van een mooie strijd tussen Belgen en Nederlanders. De top vijf van de mannen en vrouwen bestond uit vijf Belgische en vijf Nederlandse lopers.

Mannen

1 – Noah Schutte (NL) – 28.33
2 – Dorian Boulvin (BE) – 28.34
3 – Arnaud Dely (BE) – 28.39
4 – Koen Naert (BE) – 28.43
5 – Frank Futselaar (NL) – 29.00

Vrouwen

1 – Lisa Rooms (BE) – 32.23
2 – Jill Holterman (NL) – 32.34
3 – Anne Luijten (NL) – 32.45
4 – Juliette Thomas (BE) – 33.25
5 – Roxane Cleppe (BE) – 33.59

Klik hier voor alle uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *