< terug

Normaal..

Zo een dagje hard werken zit er weer op. Beter gezegd een half dagje en als je de koffie en de krant niet meerekent een uurtje of drie. De overige tijd heeft overigens ook veel weg van debiteuren crediteuren (Jiskefet uit de jaren 90). De nieuwe column van Jeroen van Damme

10 maart 2015 (0 reacties)

Door Jeroen van Damme

Zo een dagje hard werken zit er weer op.  Beter gezegd een half dagje en als je de koffie en de krant niet meerekent een uurtje of drie. De overige tijd heeft overigens ook veel  weg van debiteuren crediteuren (Jiskefet uit de jaren 90).

Maar goed ik dwaal weer teveel af, het was weer tijd om de beentjes te strekken en een rondje door de west Brabantse polders te gaan fietsen.

Het ideale moment om na te denken over mijn nieuwe column. Er schieten van allerlei gedachten door mijn hoofd, maar eerst dat stuk windop eens overwinnen.

Op de een of andere manier lukt het me nooit om iets normaal te doen.

Tenminste 20.000 km per jaar op de racefiets, zonder daarvoor betaald te worden, zonder weg te willen vluchten van thuis…tsja…genoeg voer voor een  psycholoog zullen we maar zeggen.

Het heeft gelukkig niets dwangmatigs, maar als de zon schijnt moet ik toch altijd snel naar buiten.

En kan ik er dan iets aan doen dat het zo vaak mooi weer is….

Gewoon lekker buiten bezig zijn, genieten van de frisse lucht, af en te een buitje tegen het stof.

Dit in tegenstelling tot een aantal jaren geleden.

Destijds wat het wel anders.

Doelen werden gesteld, plannen gemaakt, familie en vrienden moesten pas op de plaats maken, voor vaak die ene wedstrijd.

Het frietje of biertje, in mijn geval een dubbele fristy  werd alleen in uiterste noodzaak genuttigd en pasta voerde de boventoon op het menu.

Wind, regen, sneeuw, hagel, zon…niets was te gek om thuis te blijven voor de dagelijkse trainingskilometers af te malen.

Gelukkig is het nu “just for the fun” , om er eens een hippe term in te gooien. Zolang het maar een rondje is dat boven de 100 of 200 km komt……

Oh ja…mijn onderwerp voor een column…laat ik het maar eens hebben over gedrevenheid……

© hardloopnieuws.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.