< terug

NSL start wedstrijdseizoen met pittige heuvels

14 november 2023 (0 reacties) NSL start wedstrijdseizoen met pittige heuvels

De heren in actie op de Kamelenbult Foto Geek van der Zalm.

De pittige heuvels in het “Hollands Duin” zijn een uitdaging tijdens de NSL Boscross. Een wedstrijd met de mooiste, en qua parcours meest gevarieerde, cross in de regio.Na de vele regens werkte deze zondag het weer ook mee, Samen maakt dit dat in de eerste plaats de lopers, maar ook de vrijwilligers genieten van deze cross in het mooie gebied van het Hollands Duin.

De start en finish bevindt zich bij het Piet Florisdal nabij de Duindamseslag en het parcours slingert zich door het met herfstkleuren getooide duingebied van Staatsbosbeheer.De Boscross heeft zonder meer een pittig parcours waarin diverse heuvels genomen moeten worden. De atleten kiezen tussen de zogenoemde korte en lange cross, respectievelijk 5 of 10 km, dat betekent 2 of 4 maal een ronde van ongeveer 2.5 km afleggen.

Wedstrijd
Aan de start verschenen 154 atleten, dat voor een regiocross een behoorlijk aantal is. Een enthousiast deelnemersveld en een motiverend publiek, samen maakte dit een goede sfeer. De speaker en alle vrijwilligers zorgden voor een wedstrijd die liep op rolletjes.De korte cross bij de heren werd gewonnen door Igor Ouwerkerk (Leiden Atletiek) in een tijd van 16:35. Bij de dames ging de overwinning naar Laila Yahyaoui (Almere’81). Zij bereikte de finish in een tijd van 19:17.

Bij de lange cross heren ging de zege naar Zeb Beelen (Leiden Atletiek) in een tijd van 35:30. Bij de dames 10 km passeerde Nathalie Klaasen (AAV’36) als eerste de finishlijn in een tijd van 43:17. Allen ontvingen een massagebon van Sport Medisch Centrum Bollenstreek, sponsor van de NSL Boscross. Fysiotherapeut Royce Kortekaas kan de lopers binnenkort verwachten op de massagetafel.

De Boscross was tevens de laatste wedstijd voor de NSL clubcompetitie. Verdeeld over 12 categorieën werden de prijzen verdeeld. Voor de winnaars was er een mooie wisselbeker. De eerstvolgende wedstrijd die de NSL organiseert is de Duintrail op 14 januari 2024.

Persbericht.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *