< terug

Halve marathon EK atletiek (alle uitslagen en video)

9 juni 2024 (0 reacties)

Anne Luijten en Jacelyn Gruppen liepen vandaag de EK halve marathon in Rome. Luijten finshte als 33e en Jacelyn Gruppen eiste een 42e plaats op. Beide atletes voldeden aan de verwachtingen. Bij de mannen was Filmon Tesfu geselecteerd. Hij liep een sterke race en finishte als negentiende. Tesfu was de enige Nederlandse man op het EK atletiek. Met uitzondering van wereldtopper Abdi Nageeye speelt Nederland in de wegatletiek al jaren een bijrol in de internationale atletiek.De Italiaan Yemaneherban Crippa en de Noorse Karoline Bjerkeli Grøvdal veroverden in Rome de Europese titels op de halve marathon.

Tesfu tevreden na halve marathon op EK: ‘Heb alles gegeven’
De Nederlander speelt met de negentiende plaats op de halve marathon bij de Europese atletiekkampioenschappen een bijrol.

Bekijk hier zijn reactie

Luijten tevreden
Luijten is bezig met de voorbereiding op de olympische marathon in Parijs. De wedstrijd in Rome was waardevol. “Ik heb hier gelopen met ijsblokjes in mijn topje, heb geen last gehad van het drinken. De warmtestrategie werkte goed. Ik weet nu dat ik in Parijs ook in de hitte kan lopen. Ik ga met minder zenuwen naar Parijs.”

Bekijk hier de video van de mannen en vrouwenfinale

Hier alle uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *