< terug

OAD crosscompetitie van start

Het is met voorsprong de mooiste serie crosswedstrijden in de provincie Overijssel.Zaterdag gaat in Nijverdal met de Nijverdalsebergcross de OAD reizen crosscompetitie van start.

21 januari 2014 (0 reacties)

Eric Borg wil OAD competitie wel eens winnen


Eric Borg en Bjorn Geerdink grote kanshebbers in OAD reizen crosscircuit

Door Herman Weening

Het is met voorsprong de mooiste serie crosswedstrijden in de provincie Overijssel.Zaterdag gaat in Nijverdal met de Nijverdalsebergcross de OAD reizen crosscompetitie van start. De wedstrijdenreeks mag zich verheugen in een groeiende belangstelling

Het OAD reizen crosscircuit
Het OAD reizen crosscircuit is al gedurende een groot aantal jaren het crosscircuit in de Overijsselse provincie. Met wedstrijden in Nijverdal, Rijssen, Holten en Markelo is de wedstrijdenreeks geliefd bij steeds grotere aantal atleten. De Nijverdalse bergcross van aanstaande zaterdag , de Ter Steege Crossloop in Rijssen (17 december), de Holterbergcross (28 januari) en de afsluitende Herikerbergcross in Goor (4 maart) hebben allemaal een prachtig crossparcours. Niet voor niets was in 2003 de Holterbergcross het toneel van het Nationaal kampioenschap cross. De wedstrijden worden bestreden in een competitie en financieel ondersteunt door OAD reizen.

Eric Borg
Zondag treed in het strijdperk met de internationale elite in de Montferland Run maar zaterdag verdedigt Borg zijn titel in de Nijverdalsebergcross. De atleet van MPM is een liefhebber van de oostelijke cross. In Nijverdal begint zaterdag de achtste editie van het OAD crosscircuit.Het combineren van twee wedstrijden in een weekeinde is voor Borg geen enkel probleem. Dan ben ik in zondag al lekker losgelopen aldus Borg. Eric Borg won vorig jaar de opening van het circuit de Nijverdalsebergcross. Zaterdag staat de wedstrijd opnieuw op zijn agenda gemarkeerd ‘en ik zal er alles aan doen de cross weer te winnen, klinkt het vastberaden uit de mond van de 37-jarige atleet uit Hengelo. Borg was nog nooit winnaar van het circuit.Vele malen was de topper van weleer Gerrit Voortman de grote winnaar van het circuit Clubgenoot van Eric Borg, Bjorn Geerdink was vorig jaar de winnaar van het circuit.

Concurrentie
Borg is erg te spreken over de OAD crosswedstrijden. ‘De ene keer loop je op asfalt, dan weer over stenen of door mul zand. Bovendien spelen de weersomstandigheden ook een zeer grote rol.. Borg werd vorig jaar tweede in de eindrangschikking achter clubgenoot Bjorn Geerdink. De Nederlands kampioen berglopen Geerdink zal ook dit jaar weer een van de grote concurrenten zijn van Eric Borg. Dit geldt zeker ook voor Leon Sanderman. De Rijssenaar steekt in topvorm en is in goeden doen een van de topfavorieten voor de Nijverdalsebergcross. Daarnaast verwacht de organisatie belangstelling uit heel de provincie en daarbuiten. De atleten hebben de keuze uit een 5 of een 10 km.

Ander parcours
Borg heeft in zijn planning drie crossen opgenomen en zal om een goede kans te maken op de eindzege in alle drie crossen hoog moeten eindigen.Vorig jaar moest Borg in de finale van de Nijverdalsebergcross alle zeilen bijzetten om zich Harm Jan Martens van het lijf te houden. Hij won met twee tellen voorsprong. Dit jaar is het parcours zodanig aangepast dat het gehele parcours nu rond en over de Nijverdalseberg is geconcentreerd. De lange finale richting atletiekbaan komt daarmee te vervallen. Een finale voor de echte crossers dus.Borg constateert een toenemende belangstelling voor het crosscircuit. ‘De wedstrijd begint met de loop voor de jeugd. Wat je ziet is dat die, samen met hun ouders, steeds vaker blijven om te kijken naar de toppers. Dat is natuurlijk hartstikke leuk voor ons.

© dehardloopkrant.nl

Lees hier alle informtatie over de OAD crosscompetitie

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *