< terug

Omloop van Noordwijkerhout eindigt ex aequo

2 mei 2022 (0 reacties)

Foto Regina Rudawska. Yvonne Röge-Nijssen en Judith van er Pluijm

De Omloop van Noordwijkerhout is terug! De zevende wedstrijd van het Zorg en Zekerheid Circuit, georganiseerd door atletiekvereniging Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL) trok veel belangstelling. Zowel circuitdeelnemers (acht lopen op drie afstanden) als ook eenmalige lopers.

Met een goede looptemperatuur, in het begin zelfs even fris, maakten de deelnemers kennis met de nieuwe start vanaf VVSB en het nieuwe parcours. De Omloop van Noordwijkerhout, georganiseerd door de plaatselijke atletiekvereniging Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL), is traditiegetrouw de afsluitende loop in het Zorg en Zekerheid Circuit. Dit keer niet de afsluiter vanwege de late start in het seizoen vanwege de pandemie. Na de achtste loop worden de klassementen over de korte, midden en lange afstanden opgemaakt. De korte afstand gaat over 5 km. De middenafstand bedraagt 10 km en de lange afwisselend 15 km, 10 EM (16.1 km) of 21.1 km.

De eerste wedstrijd van het Circuit werd gelopen in november 2021, daarna was het noodgedwongen stil tot begin maart 2022.De 5 km werd gelopen op een verhard en snel parcours. Door de nieuwe startlocatie waren de lopers snel het dorp uit. Het parcours voerde langs de bloeiende bollenvelden.Er was voor iedereen de mogelijkheid om sportief te genieten van de geweldige bollenvelden in en om Noordwijkerhout. De deelnemers van de 10 km en halve marathon kregen daarbij nog een extraatje: bos- en duingebied van het Hollands Duin.

Het startschot werd gegeven door Winnifred Ferro, scheidend voorzitter. Als vissen in het water voelden Marco & Sjaak van den Berg zich tijdens het speakeren van deze wedstrijd.Traditiegetrouw krijgen alle deelnemers en vrijwilligers een plantje mee naar huis.

Op de korte afstand (5 km) ging de overwinning bij de dames naar Yvonne Röge-Nijssen (NSL) en Judith van er Pluijm (Voorschoten’97), samen ex aequo geëindigd met een tijd van 20:46. Derde werd Astrid Hoek (AV Rijnsoever).

Bij de heren ging de eer naar Floyd van Klink (AAV’36) gevolgd door Paul Korver (Leiden Atletiek) en Jesse van Hofwegen (PAC).

Eline Cox (AV Tempo) eiste met een ruime voorsprong de eerste plek op bij de midden afstand (10 km). Zij werd gevolgd door Nathalie Klaassen (AAV ’36). Naomi Geleynse (Haag Atletiek) finishte als derde.

Bij de heren mochten respectievelijk Arthur Camps (Rotterdam Atletiek), Ryan Perry (HHR) en Timo Maarleveld (Leiden Atletiek) de plaatsen één, twee en drie opeisen.
Op de lange afstand (21 km) waren Carla Ophorst (AV Olympus ’70), Martine Hendriksen (Leiden Atletiek) en Aniek Honsbeek (Leiden Road runners) die een podiumplek veroverden. Evenals Brent Pieterse (AAV ‘36), René Wiering (AV 23) en Bereket Yeman (Leiden Atletiek).

Alle uitslagen zijn te vinden op de website van het Zorg & Zekerheid Circuit: zorgenzekerheidcircuit.nl.

(Persbericht)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.