< terug

Ondanks Corona, tòch doorgang eerste editie Dhaka Bangladesh Marathon

5 januari 2021 (0 reacties)

Foto: Hicham Laqouahi winnaar van de Marrakech marathon

Unieke samenwerking Organisaties Sportevenementen en Leger

Ondanks Corona, tòch doorgang eerste editie Dhaka Bangladesh Marathon
Unieke samenwerking Organisaties Sportevenementen en Leger
Dhaka Bangladesh – 5 januari 2021 – Komende zondag 10 januari vindt de eerste editie van de Internationale “Bangabandhu Sheikh Mujib Dhaka Marathon plaats
.

Het evenement, met ook een halve marathon op het programma, zal worden georganiseerd door het Leger van Bangladesh, onder leiding van generaal Aziz Ahmed, in samenwerking met de organisaties Sports Vision Limited en Trust Innovation Limited. Dhaka is de hoofdstad van Bangladesh en telt ruim 14,5 miljoen inwoners.

Beperkt aantal deelnemers
Naast de marathon wordt in Dhaka ook een halve marathon georganiseerd. Vanwege Corona zal het aantal deelnemers beperkt zijn. Zowel op de hele- als de halve marathon is een limiet gesteld van 100 deelnemers. Wèl kunnen lopers vanuit de hele wereld zich laten registreren op de website www.dhakamarathon.com, om tussen 10 januari en 8 maart 2021, op een gunstige locatie, in eigen tijd, digitaal een 5 km, 10 km, een halve- of een hele marathon af te leggen.

Rachid Ben Meziane
Voor de samenstelling van het internationale deelnemersveld is de Nederlander Rachid Ben Meziane aangetrokken. Ben Meziane is eigenaar van 2CRAS Sport Management, gevestigd in het Zuid-Hollandse Heinenoord en bekend als initiator en organisator van vele hardloopevenementen wereldwijd. Daarnaast is Rachid Ben Meziane bestuurslid van de AIMS. (Associatie of International Marathons and Distance Races) Dhaka Marathon wordt georganiseerd onder auspiciën van de AIMS.

Deelnemersveld
Voor het eliteveld Vrouwen en Mannen op de Marathon zijn 40 topatleten uit 12 verschillende landen aangetrokken. Alhoewel de Halve Marathon een wat meer nationaal karakter zal hebben, zullen op deze afstand ook enkele Kenianen aan de start verschijnen.

Vrouwen
Bij de vrouwen worden op de marathon de Ethiopische atletes Biruktayit Degefa (2:22:40), Fantu Jimma (2:26:14), de Keniaanse atletes Angela Tanui (2:25:18) en Naom Jebet (2:27:57), de Marokkaanse El Moukim (2:29:00) en de tot Francaise genaturaliseerde, van oorsprong Keniaanse, Susan Jeptoo (2:28:48) tot de favorieten gerekend.

Mannen
Bij de mannen worden o.a. de Marokkaan Hicham Laqouahi (2:06:32), de Ethiopiër Adugna Bikila (ook 2:06:32), de Kenianen Jacob Kendagor (2:07:16) en Sammy Kigen Korir (2:08:05) als kanshebber voor de overwinning gezien. Ook van debutant Dawit Admasu uit Bahrein (1:00:01 halve marathon) wordt veel verwacht.

Parcours – starttijd
Het vlakke, gecertificeerde marathon parcours omvat één ronde van ruim 8 km, rondom een meer, welke (dus) 5 keer afgelegd moet worden. Het Halve Marathon parcours gaat gedeeltelijk over het hele marathon parcours en omvat 3 ronden. Start en finish van beide afstanden is in het Militaire Stadion van Dhaka, gelegen aan de rand van de stad. Beide afstanden starten om 6:30 u. lokale tijd.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd