< terug

Onmisbaar loopfeest in aantocht met de 32ste editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen

11 oktober 2018 (0 reacties)

De Menzis 4 Mijl van Groningen, die aanstaande zondag voor de 32ste keer wordt gehouden, houdt ‘het Noorden’ al weken in haar greep. Lopers treffen de laatste voorbereidingen om goed voorbereid aan de start in Haren te verschijnen. De organisatie kijkt uit naar een prachtige editie die de onmisbare waarde van het evenement wederom zal benadrukken.

Enorme aantallen en impact voor de stad
Dat de Menzis 4 Mijl van Groningen een enorme impact heeft op Groningen en omgeving, blijkt wel uit de deelnemers aantallen. 22.000 lopers, waaronder 450 verschillende bedrijven, verdeeld over meer dan 1000 teams staan komende zondag aan de start. Om 13.00 klinkt het eerste startschot, gegeven door Pieter van Veen, burgemeester van Haren. Om de doorstroming bij de start goed te laten verlopen, vertrekken de deelnemers in verschillende startwaves. Langs de route van Haren naar Groningen staan 20 muziekpunten om de lopers aan te moedigen. Bij de finish op de Vismarkt wacht een heldenonthaal. De gehele middag staan de toeschouwers daar rijen dik. RTV Noord doet de hele dag live verslag op TV, radio, internet en social media.

Bereikbaarheid tijdens de 4 Mijl
In overleg met de Gemeente Haren en Groningen zet de organisatie alle mogelijke middelen in om de lopers, toeschouwers en omwonenden te voorzien van een bereikbare stad. Met dank aan de NS, is het ook dit jaar mogelijk om op vertoon van je startbewijs tussen 11.00 en 18.00 uur gratis met de trein te reizen tussen Groningen en Haren. Daarnaast rijden diverse pendelbussen van verschillende P+R locaties naar opstapplaatsen.

Vernieuwde 4 Mijl app biedt livetracking en meer
De 4 Mijl app is een absolute must voor iedere deelnemer en bezoeker tijdens de 4 Mijl van Groningen. In een handomdraai is alle informatie over de 4 Mijl te bekijken. De app kan gedownload worden in de App Store en Google Play Store door te zoeken op: Menzis 4 Mijl van Groningen. In de app is onder andere de populaire selftie-tool te vinden die voorzien is van nieuwe frames. Hopelijk leveren dit bijzondere foto’s op die met #4Mijl gedeeld kunnen worden op social media.Ook is het de mogelijkheid om deelnemers live te volgen middels ‘Live-tracking’. Na de start is de loper live te zien op het interactieve parcours en wordt een verwachte aankomsttijd vermeld. Deze functionaliteit is voor alle deelnemers en wordt automatisch geactiveerd.

Startnummer en medaille graveren
Ook dit jaar lopen deelnemers met voornaam op het startnummer, zo wordt het voor toeschouwers langs het parcours nog makkelijker om de deelnemers aan te moedigen. Nadat deelnemers gefinisht zijn kunnen zij direct hun medaille laten graveren met hun naam en eindtijd. Op het startnummer zit een icoontje dat aangeeft of deelnemers dit vooraf hebben besteld bij inschrijving. Is het vooraf niet besteld, dan kunnen deelnemers zondag alsnog ter plaatse op de Westerhaven terecht om hun medaille tegen betaling te graveren.

Collecte voor het goede doel
Tijdens de 4 Mijl lopen er veertig collectanten langs het parcours die geld inzamelen voor het goede doel: het UCMG Transplantatiecentrum. Naast het doneren met kleingeld, is het dit jaar ook mogelijk om mobiel te betalen door middel van een QR Code op de collectebus.

Timey de mascotte
Nieuw dit jaar is dé 4 Mijl Mascotte Timey. Timey, het nieuwe gezicht van de 4 Mijl van Groningen straalt in alles Groningen uit. Timey woont al zijn hele leven in de nok van de Martinitoren. Iedere dag loopt Timey zeker één keer 311 treden omlaag en weer omhoog om de post te halen en brengen naar de nok van de toren als hulpje van de klokkenluider. Zijn naam is Timey, omdat hij zijn tijden continu wil blijven verbeteren. Dit jaar komt hij voor het eerst uit de toren om, voor zichzelf, maar ook heel Groningen te laten zien hoe snel hij is. Hij is tijdens de 4 Mijl de hele dag aanwezig om de deelnemers aan te moedigen bij de start en juichend te ontvangen bij de finish!

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *