< terug

Honderden hardlopers verwacht bij 17de Zwarte Dennen Cross

10 november 2023 (0 reacties) Honderden hardlopers verwacht bij 17de Zwarte Dennen Cross

STAPHORST – Aanstaande zaterdag 19 november organiseert Bos Bedden Loopgroep AG ’85 de zeventiende editie van de Zwarte Dennen Cross, een  crossloop in het recreatiegebied De Zwarte Dennen in Staphorst.

Het hardloopevenement trekt al jaren veel deelnemers uit heel Nederland. De deelnemers roemen de gemoedelijke sfeer en het parcours dat een uitdaging is voor elke hardloper: onverharde bospaden, single tracks, zandwegen en ruiterpaden. Maar ook enkele venijnige klimmetjes, heidepaadjes en, afhankelijk van het weer, mul zand of modder. Vorig jaar stonden er ruim 500 hardlopers aan de start.

Jeugd
Om 12.00 uur begint de jongste jeugd (t/m 7 jaar) aan de wedstrijd over 900 meter. Om 12.30 uur volgt de jeugd t/m 15 jaar voor een wedstrijd over 1.250 meter. Hierbij wordt gestreden om prijzen in de categorie t/m 9 jaar, 10 t/m 12 jaar en 13 t/m 15 jaar. In elke categorie zijn er bekers voor de drie snelste jongens en meisjes. Bovendien ontvangt elke deelnemer een medaille en is er fruit en drinken bij de finish.

5 en 10 km
Om 13.00 uur worden de deelnemers aan de 5 km weggeschoten en om 14.00 is de start van de slotafstand, de 10 km. Bij beide afstanden strijden de deelnemers om prijzen in de categorieën t/m 39 jaar, 40-49 jaar, 50-59 jaar en 60+ bij zowel de heren als de dames. Ook hier ontvangen de deelnemers een medaille en uiteraard fruit en drinken.

Online inschrijven
Elke hardloper kan meedoen, je hoeft niet lid te zijn van een atletiekvereniging. Inschrijven voor dit hardloopevenement kan uitsluitend online en kan nog t/m vrijdag 17 november via www.ag85.nl. De startnummers kunnen vanaf 11.00 uur opgehaald worden in de nabijheid van het start-/finishgebied. Daar staat ook een tent om je spullen neer te leggen. Het start-/finishgebied bevindt zich nabij de parkeerplaats aan de zuidzijde van recreatiegebied De Zwarte Dennen aan de Vijverweg.

Belevingspad
Van elke deelnemer zal een bedrag gedoneerd worden aan Staatsbosbeheer Staphorst ten behoeve van de renovatie van het Belevingspad. Dit wandelpad van ongeveer 1,5 km is speciaal aangelegd voor (ouders met) kinderen. Om de paar honderd meter is er iets te ‘beleven’, zoals een blote-voetenpad, een insectenhotel, een kabelbaan, een stukje met verschillende bodembedekking en houtsculpturen van allerlei dieren. Een extra reden dus om mee te doen met de Zwarte Dennen Cross!

Vechtdal Crosscompetitie
De Zwarte Dennen Cross is de tweede wedstrijd van de Vechtdal Crosscompetitie. Deze competitie bestaat uit vijf wedstrijden voor zowel de jeugd als voor volwassenen. De Lemelerbergloop in Lemele was op 4 november de eerste wedstrijd. Op 13 januari, 9 en 23 maart 2024 volgen nog wedstrijden in Vroomshoop, Ommen en Hardenberg. Om in het klassement te worden opgenomen, dienen de deelnemers bij minimaal vier van de vijf wedstrijden de finishlijn te zijn gepasseerd. Inschrijven voor deze competitie is dus nog mogelijk.

Meer informatie over de Zwarte Dennen Cross en de mogelijkheid om in te schrijven is te vinden op www.ag85.nl.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *