< terug

Ook Amsterdam Marathon gaat virtueel

18 september 2020 (0 reacties)

Unicum: loop de Amsterdam Marathon waar ook ter wereld dankzij Virtual Run app –

When reality is virtual, #ThisRun unites us! Dat is de slogan waarmee de Amsterdam Marathon lopers vanuit de hele wereld alsnog wil samenbrengen. Helaas niet in onze hoofdstad op het parcours van deze internationale stadsmarathon, maar wel vanaf zondag 18 oktober met een Virtual Run. Op deze manier kunnen hardlopers het doel, waarvoor ze soms al maanden getraind hebben, in hun eigen omgeving toch volbrengen. Er kan gekozen worden voor één van de drie afstanden: de TCS Marathon, de Halve Marathon of de TCS 8 km. Lopers registreren hun finishtijd in de speciale Virtual Run app, die titelsponsor Tata Consultancy Services (TCS) speciaal voor deze editie maakt.

De 45e editie van de Amsterdam Marathon die gepland stond voor zondag 18 oktober, werd vorige maand afgelast. De gemeente Amsterdam en organisator Le Champion besloten het hardloopevenement te annuleren, gezien het toenemend aantal coronabesmettingen in zowel Amsterdam als in de rest van Nederland en het buitenland. Normaal gesproken zouden er 45.000 lopers uit 140 verschillende landen over de finish komen in het historische Olympisch Stadion. De organisatie geeft lopers nu de kans, door middel van de app, om hun eigen loopmoment en route te bepalen, waar ook ter wereld. Hun prestatie vieren ze thuis met familie en vrienden én online met lopers vanuit de hele wereld via de Virtual Run app. Lopers krijgen van 18 t/m zondag 25 oktober de tijd om hun gekozen afstand te volbrengen (op één dag).

Virtual Run app en finisher pakket
Speciaal voor de TCS Amsterdam Marathon wordt in samenwerking met TCS (Tata Consultancy Services), dit jaar voor het 10e jaar titelsponsor, de Virtual Run app ontwikkeld. Via een koppeling met STRAVA kunnen lopers hun finishtijd uploaden in de app. Daarnaast kan de app gebruikt worden voor het personaliseren van de virtual experience, met onder andere een digitaal startnummer en finishcertificaat. Wie zijn prestatie wil belonen met een speciale herinnering, kan het ‘Run for the medal’ of ‘Run for the raceshirt’ finisher pakket bestellen. De officiële medaille van de Virtual TCS Amsterdam Marathon en/of het officiële Mizuno Raceshirt wordt dan na afloop thuisgestuurd, waar ook ter wereld de Virtual Run wordt volbracht.

Inschrijven
Hardlopers die stonden ingeschreven voor de afgelaste editie van de Amsterdam Marathon 2020 kunnen gratis meedoen aan de Virtual Run. Daarnaast is de inschrijving ook open voor overige lopers. Er kan gekozen worden voor de Marathon, de Halve Marathon of de TCS 8 km. Inschrijven is mogelijk t/m woensdag 14 oktober. De Virtual Run app is in de loop van oktober te downloaden in de app stores.

Meer informatie: www.tcsamsterdammarathon.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *