< terug

Openingsceremonie OS 2024. Groots, ongeëvenaard en toegankelijk voor iedereen.

14 december 2021 (0 reacties)

Dat is de openingsceremonie van de Olympische Spelen zoals Frankrijk die voor ogen heeft op 26 juli 2024. Alle ogen wereldwijd zullen gericht zijn op Parijs, want voor het eerst in de Olympische geschiedenis vindt de openingsceremonie plaats buiten het stadion, op de rivier de Seine die door het hart van de Franse hoofdstad stroomt. Een gewaagde keuze, maar op deze manier kan iedereen vanaf de prachtige kades de ceremonie bijwonen en de indrukwekkende vloot van boten met de atleten voorbij zien varen onder de iconische bruggen door. Bovendien bouwt het ook voort op initiatieven om de band tussen lokale bewoners en de fameuze rivier te versterken. De Olympische en Paralympische Spelen 2024 zullen hierin een belangrijke rol spelen.

OS Parijs
JX80R1 Sun set over the Seine as seen from the Isle de la Cite, overlooking Musee D’Orsay and Tour Eiffel and skyline, Paris, France, Summer 2015.

Uiteraard zal de Lichtstad in het zonnetje worden gezet met z’n erfgoed, innovaties en duurzame transportmiddelen, maar de Spelen gaan veel verder: ook de toeristische rijkdommen van andere Franse steden en overzeese gebieden zullen worden gepromoot, bijvoorbeeld door de zeilraces in Marseille en de surfwedstrijden in Tahiti te laten plaatsvinden.In 1924 was Frankrijk al eens het gastland van de Spelen. Een eeuw later zal Frankrijk wederom een historisch en onvergetelijk evenement neerzetten.

OS Parijs

“Wees gerust, aan magie zal het niet ontbreken bij de openingsceremonie. De hele setting is ongekend. Het wordt een ceremonie voor het volk, toegankelijk voor iedereen. De wereld zal het beste van Frankrijk te zien krijgen. Een ongeëvenaard feest… en heel de wereld is uitgenodigd!” – Tony Estanguet, voorzitter van het organisatiecomité van de Olympische en Paralympische Spelen 2024.

OS Parijs

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd