< terug

Opnieuw Afrikaanse winst in Klap tot Klaploop

22 april 2019 (0 reacties)

De Keniaan Ezra Kering prolongeerde vandaag zijn titel in de Klap tot Klaploop.De Afrikaan dulde in deze klassieker over tien kilometer alleen in het begin de Asser atleet Tom Hendrikse bij zich in de buurt. De wedstrijd tussen de twee klapbruggen van Musselkanaal en Stadskanaal kende daardoor niet echt een spannend verloop.De wind in de rug was het enige voordeel voor het grote peloton hardlopers.Met een temperatuur van ruim boven de 23 graden was het ronduit warm.

Kering finishte na 29.57 en minuten later volgde Hendriksen in ruim 31 minuten. De derde plaats van Leeuwarder Paul Geertsma stemde de atleet van AV Lionitas tot tevredenheid. De prijsvechter uit Leeuwarden liep een tijd van 32.28. Niet verwacht aldus het commentaar van Geertsma na afloop. Hij meldt zich steeds nadrukkelijker bij de Noordelijke top. Erik Driesen was een klasse apart bij de mannen masters. Hij vierde dit jaar zijn comeback met een vijfde titel bij het NK cross en dat na een periode dat hij ernstige gezondheidsproblemen had.Die zijn opgelost aldus Driesen na afloop. Ik kan weer voluit lopen aldus de immer bescheiden hardloper uit Vollenhove.

Dames
Bij de dames was er ook al een Afrikaanse winnaar. Lilian Jelagat  won met een tijd van 32.50. Er is een tweede en derde plaats voor haar landgenote Judicah Nyabera en eerste Nederlandse wordt Tessa Frenay De dames starten apart van de mannen. Yvonne Meijer winnares bij de dames masters had daar zo haar bedenkingen bij.We liepen allemaal alleen, dat vind ik dus niet motiverend.Dezelfde mening had Christien Koning ook, zij finishte als tweede dame bij de dames vijftig. Wel een mooie wedstrijd hier aldus Koning. Het lijkt erop dat er volgend jaar toch een dertigste editie komt van de Klap tot Klaploop. Voorzitter Jaap Duit en de wedstrijdsecretaris Herman Bruining kunnen er na vele jaren van trouwe dienst mee stoppen. Het bestuur krijgt versterking in de personen van Patrick van Veen, John de Graaf en Jan Frankema.

Klik hier voor de uitslagen

Dames
Bij de dames is er ook al een Keniaanse winnaar. Lilian Jelagat wint de wedstrijd in 32.50. Zij won het afgelopen jaar ook het Loopfestijn van Klazienaveen. De tweede en de derde plaats zijn voor haar landgenote
Judicah Nyabera en de eerste Nederlandse wordt Tessa Frenay De dames starten apart van de mannen. Yvonne Meijer winnares bij de dames masters had daar zo haar bedenkingen bij.We liepen allemaal alleen, dat vind ik dus niet motiverend.Dezelfde mening had Christien Koning ook, zij finishte als tweede dame bij de dames vijftig. Wel een mooie wedstrijd hier aldus Koning. Het lijkt erop dat er volgend jaar toch een dertigste editie komt van de Klap tot Klaploop. RTV 1 meldt. “Voor Klap tot Klaploop Voorzitter Jaap Duit (69) en wedstrijdsecretaris Herman Bruining (70) was het op 2e paasdag 2019 afscheid nemen. De bestuursleden maken plaats voor verjonging en vers bloed. Patrick van Veen, John de Graaf en Jan Frankema vullen het bestuur nu aan”

Klik hier voor de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *