Ad
< terug

Oranjeloop met nieuwe onderdelen

6 augustus 2018 (0 reacties)

NIEUWLEUSEN – De zevende editie van de Oranjeloop in Nieuwleusen vindt plaats op maandagavond 3 september in de week van de Oranjefeesten. Honderden hardlopers uit Nieuwleusen en verre omstreken staan dan weer aan de start aan de Bosmansweg. De organisatie is weer in handen van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 en de dames van het Unicef Comité Nieuwleusen.

Kinderen lopen wedstrijd voor Unicef
De Oranjeloop begint om 17.45 uur met de Unicef Peuterrun, een heuse wedstrijd voor kinderen t/m 4 jaar over een afstand van 200 meter. Aangemoedigd en geholpen door ouders kunnen de jongste kinderen hun hardlooptalenten ten toon spreiden. Om 18.00 uur starten de kinderen t/m 9 jaar voor hun wedstrijd over 500 meter. Deze twee onderdelen vervangen de Unicef Sponsorloop van voorgaande edities. “Door er een wedstrijdelement aan toe te voegen, hopen wij meer kinderen aan de start te krijgen”, aldus Klaasje Tempelman van het Unicef Comité Nieuwleusen. De kinderen van de basisscholen kunnen zich nog wel laten sponsoren. Zij hebben hiervoor een envelop op school ontvangen. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan Unicef. Het thema dit jaar is: WIJ LOPEN TEGEN KINDERARBEID. Met de enthousiaste Henk Borgmeijer als speaker zullen de kinderen zo hard mogelijk gaan rennen op het parcours aan de Bosmansweg. De snelste drie jongens en meisjes in beide leeftijdscategorieën winnen een beker en elke deelnemer ontvangt een medaille.

Oudere jeugd en volwassenen
Om 18.30 uur is de start van de Schagen Infra Jeugdrun. De jeugd t/m 12 jaar loopt een rondje van 1 Mijl (1,6 km) en de jeugd van 13 t/m 16 jaar loopt 2 Mijl (3,2 km). Ook hierbij zijn er bekers te winnen en ontvangen de deelnemers een medaille.Om 19.15 uur is de start van de Bos Bedden Run over 10 km. De deelnemers aan de GAP Run (5 km) starten 5 minuten later zodat er voor het publiek twee wedstrijden tegelijkertijd bekeken kunnen worden.
Teamloop Vorig jaar konden (sport)verenigingen en bedrijven zich als team inschrijven. Dit jaar is dit onderdeel uitgebreid en officieel toegevoegd aan de 5 km van de Oranjeloop. Ieder team telt minimaal 3 en maximaal 5 lopers waarvan de drie snelste tijden worden opgeteld voor het klassement. Door het aanbieden van een Teamloop bevordert de Oranjeloop de teambuilding en biedt het (sport)verenigingen en bedrijven de mogelijkheid zich op een originele en sportieve manier te presenteren en te promoten. De speaker bij deze wedstrijden is Herman Weening. Met zijn vakmanschap, kennis van zaken en enthousiasme zal hij elke deelnemer naar de eindstreep praten.

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld voor de Unicef Peuterrun en de Unicef Kidsrun en de Schagen Infra Jeugdrun bedraagt 2 euro in de voorinschrijving of 3 euro bij inschrijving op de dag zelf. Het inschrijfgeld voor deze afstanden gaat in zijn geheel naar Unicef. Voor de twee langste afstanden betaald men 6 euro in de voorinschrijving of 8 euro bij de na-inschrijving. Van dit inschrijfgeld gaat er 1 euro naar Unicef. Het inschrijfgeld voor de Teamloop bedraagt € 18,- per team van 3 tot 5 hardlopers in de voorinschrijving. Na-inschrijven op de dag zelf kost € 20,-.
Meer informatie over de Oranjeloop staat op de website van Bos Bedden Loopgroep AG ’85: www.ag85.nl. Hier kan men zich ook alvast inschrijven.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *