< terug

Organisatie Midwinter marathon Apeldoorn houdt moed

10 oktober 2020 (0 reacties)

De organisatie van de wegklassieker Midwintermarathon in Apeldoorn houdt goed moed dat schrijven ze in een persbericht die wij vandaag ontvingen.

Zo’n anderhalve maand geleden gaven we aan dat we weer gestart waren met de voorbereidingen voor de 48ste editie van de Midwinter Marathon in het weekend van 5, 6 en 7 februari 2021. De ontwikkelingen rond corona volgen elkaar in rap tempo op en dat vraagt ook van ons als evenementenorganisator flink wat inspanningen om te kijken hoe we een goede én veilige editie kunnen organiseren.

Midwinter

We hebben de afgelopen weken diverse scenario’s bedacht en uitgewerkt. Eén scenario gaan we nu nog concreter uitwerken waarbij veiligheid voor lopers én vrijwilligers voorop staat. Wat al wel bekend is, en wat niet vreemd in de oren zal klinken, is dat we aankomende editie kritisch kijken naar de maximum aantallen hardlopers per afstand om zo te voldoen aan alle veiligheidsaspecten rondom corona.

In november meer duidelijkheid
De Midwinter Marathon organisatie volgt de ontwikkelingen op de voet en houdt nauw contact met de gemeente en veiligheidsregio. In de loop van november verwachten we duidelijkheid over de haalbaarheid van het concept te kunnen geven. Als we eenmaal groen licht hebben om het evenement te organiseren en de inschrijving te openen blijven we afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus.

Datum start inschrijving nog niet bekend
Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de inschrijving start. Zo gauw bekend is hoe we het evenement deze editie willen organiseren zullen we minimaal 2 weken van tevoren aankondigen welke dag de inschrijving start.


Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *