< terug

Over agressieve buizerden gesproken

In onze nieuwsberichten komt met regelmaat de agressieve buizerd voor.Zo vaak dat wij een speciale rubriek hiervoor hebben ingericht. Ook deden we een oproep aan lezers om te reageren. Vandaag een reactie van Paul de Boer.

20 juni 2014 (0 reacties)

Buizerden en hardlopers

Het was begin april dit jaar dat ik een lange duurloop deed in de nabijheid van landgoed "het hoge Boekel" nabij Enschede.Het was rond half 6 's avonds en het zonnetje scheen lekker. Plotseling werd ik opgeschrikt door een harde klap tegen mijn achterhoofd. Ik dook in elkaar en zag een buizerd die weer opvloog en verdween. De schrik zat er wel in. Ik voelde op een plek een stekende pijn, welke blijkbaar veroorzaakt was door snavel of klauwen. Het was niet de eerste keer dat me dat hier overkwam. Een jaar geleden werd ik ook van achteren aangevallen, waarbij de vogel me raakte met zijn vleugel.

 

Ik heb toen enigszins achteruitlopend mijn weg vervolgd en het blijkt dat ze niets doen als je ze blijft aankijken.Toen ik ook deze keer weer achter mij keek, was de buizerd al bezig met een tweede duikvlucht.Op het moment hij zag dat ik hem zag, werd het een schijnaanval op een metertje boven mijn hoofd. Dat betekent dat ik de volgende keer niet moet wegdromen (van nog snellere tijden) maar alert om me heen moet kijken.

 

Ps

Met Pinksteren was er een kunstmanifestatie in het park in Enschede. Hieraan werd een wedstrijd verbonden met als thema de roof van (bronzen) kunstvoorwerpen. Hieraan heb ik meegedaan, geïnspireerd door het voorval met de buizerd. 

Sportieve groet,

Paul Boer

Lees hier alle berichten over de buizerd

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *