< terug

Pacemakers 1.59 marathon challenge Kipchoge zijn bekend

16 augustus 2019 (0 reacties)

De meest beroemde broers in de wereldatletiek maken deel uit van Eliud Kipchoge’s pacemaking-familie voor de INEOS 1:59 Challenge in oktober in Wenen. De Noorse Henrik, Filip en Jakob Ingebrigtsen behoren tot de eerste namen die worden bevestigd als pacers voor Kipchoge’s poging om geschiedenis te schrijven en de eerste man te worden die een marathon loopt in minder dan twee uur.

Namen
Ook aangemeld om deel uit te maken van Kipchoge’s pacemaking-team is zijn voormalige baanrivaal Bernard Lagat (VS) die terugkeert na het helpen van Kipchoge in zijn Breaking2-poging in Monza in 2017. De anderpacemakers zijn Kipchoge’s goede vriend Augustine Choge en Victor Chumo uit Kenia, plus de Australische topatleten Jack Rayner en Brett Robinson.

Broers Ingebrigtsen
De broers Ingebrigtsen, die allemaal zijn opgeleid door hun vader Gjert, hebben hun rustperiode een week uitgesteld om deel uit te maken van een van de meest historische momenten in de sport. Henrik Ingebrigtsen zei: “We kijken er echt naar uit om deel te nemen aan de Ineos 1:59 Challenge. We hebben onze vakantie een week uitgesteld om hier deel van uit te maken, omdat we echt denken dat dit iets historisch wordt. ”

Filip Ingebrigtsen zei: “Kipchoge was vorige keer zo dichtbij en hij is sindsdien verbeterd. Als hij in de vorm is waarin hij verkeerde toen hij vorig jaar het wereldrecord in Berlijn brak – en met drie hazen die vanuit Noorwegen binnenkwamen om te helpen – verwacht ik dat er een record komt. “

Jakob Ingebrigtsen: “Een tiener zijn en deel uitmaken van dit project is echt geweldig. Als gezin zijn we gewend om samen te rennen en samen te kunnen rennen, samen met andere geweldige atleten om Eliud Kipchoge te helpen om twee uur te breken, is iets heel speciaals. ” Jakob is 19 geworden op de datum van de INEOS 1:59 Challenge en is de jongste van alle pacemakers van Kipchoge. Hij is 25 jaar jonger dan Lagat, die op 44-jarige leeftijd de oudste zal zijn.

De pacemakers

Augustine Choge (Kenia, 32): een van de beste vrienden van Eliud Kipchoge en nu een van zijn trainingspartners in de groep Global Sports Communication (GSC). Choge was een Wereldjeugd (3000m) en Wereldkampioen Junioren (5000m) en won in 2006 een gouden medaille voor de Commonwealth Games voor 5000m.

Augustine Choge
Augustine Choge Credit Dan Vernon

Victor Chumo (Kenia, 32): Chumo maakt deel uit van het GSC-trainingskamp van Eliud Kipchoge en heeft een persoonlijk record van 60:03 voor de halve marathon die hij afgelopen september in Lille heeft gehouden.

Victor Chumo
Victor Chumo Dan Vernon

Filip Ingebrigtsen (Noorwegen, 26): Filip won een bronzen medaille op de 1500m op de Wereldkampioenschappen 2017 in Londen en won de 1500m op de Europese Kampioenschappen 2016. Hij is de regerend Europees Cross-Country kampioen.

Filip Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen (Noorwegen, 28 jaar): de oudste van de broers ngebrigtsen. Hij won een gouden medaille op de Europese kampioenschappen van 2012 op de 1500m en werd vijfde in hetzelfde evenement op de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Hij heeft in totaal zeven Europese kampioenschappen gewonnen.

Henrik Ingebrigtsen

Jakob Ingebrigtsen (Noorwegen, 18): Jakob verbaasde de wereld vorig jaar toen hij op 17-jarige leeftijd zowel de 1500m als de 5000m won tijdens de Europese kampioenschappen. Hij realiseerde ook de snelste tijd voor de mijl van een 17-jarige (3:52:28) vorig jaar. Hij wordt 19 op 19 september.

jacob ingebritsen
EK Cross 2018 Tilburg

Bernard Lagat (VS, 44): Lagat is een vijfvoudig Olympiër, die heeft deelgenomen aan de spelen van 2000, 2004, 2008, 2012 en 2016 en is een dertienvoudig medaillewinnaar in Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen, waaronder vijf gouden medailles. Een van die Wereldkampioenschappen was de 5000m in Osaka in 2007, waar hij Eliud Kipchoge versloeg die de zilveren medaille pakte. Lagat was een van de pacemakers voor Kipchoge’s laatste poging om minder dan twee uur in het Breaking2-project te draaien.

Bernard Lagat

Jack Rayner (Australië, 23): De winnaar van de Commonwealth Halve Marathon vorig jaar in Cardiff, Hij maakte dit jaar in april zijn marathondebuut op de Virgin Money Marathon van Londen en eindigde in 2:11:06 als veertiende.

Brett Robinson (Australië, 28): De Australiër heeft de Halve Marathon van Melbourne drie keer gewonnen en bereikte de finale van de 5000m op de Olympische Spelen van 2016. Net als Jack Rayner maakte hij dit jaar zijn marathondebuut op de Virgin Money London Marathon en eindigde hij als 13e in 2:10:55.

Verdere pacemakers die betrokken zullen zijn bij 1:59 Challenge zullen de komende weken worden aangekondigd.

De Ineos 1:59 Challenge vindt plaats in Wenen, Oostenrijk. Het doel is dat het evenement plaatsvindt op zaterdag 12 oktober met een periode van 13 tot 20 oktober als reserve dagen als de weersomstandigheden op de 12e niet gunstig zijn.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd