< terug

Paola van Gilst wint Marathon Brabant ondanks gele kaart (update)

29 oktober 2017 (1 reactie)

ETTEN-LEUR – Paola van Gilst heeft zondag in Etten-Leur de 35ste Marathon Brabant gewonnen. De atlete uit Goes liep onder lastige omstandigheden een tijd van 3.10,28 uur; dat was vier minuten sneller dan haar persoonlijk record.

Lees hier verder

In het artikel van de Zeeuwse Courant lezen we dat een gele kaart wordt getoond.Het reglement van de atletiekunie bevat inzake de gele kaart het volgende:

“De betrokken scheidsrechter heeft het recht atleten te waarschuwen of uit te sluiten van verdere deelname (diskwalificeren) wegens onsportief of onbehoorlijk gedrag of volgens artikel 162.5. Een waarschuwing kan worden aangegeven door een atleet een gele kaart te tonen, een diskwalificatie door het tonen van een rode kaart”

In het reglement van de marathon lezen we dit
“Een atleet die op andere plaatsen dan door de organisatoren ingerichte posten verfrissingen of water aanneemt of ophaalt, behalve wanneer dat om medische redenen verstrekt wordt door of op aanwijzing van een race official, of verfrissingen aanneemt van een andere atleet, moet bij een eerste overtreding door de scheidsrechter worden gewaarschuwd normaal gesproken doordat hem een gele kaart wordt getoond. Bij een tweede overtreding moet de scheidsrechter de atleet diskwalificeren door hem een rode kaart te tonen. Die atleet moet dan onmiddellijk het
parkoers verlaten”

Reacties

  • Peter.van.grinsven
    10 Op 29
    Is door de PZC Ook gekeken naar artikel 240.8 sub h?? 162.5 gaat over de start bij baanwedstrijden.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *