< terug

Paradox van de marathon 42. Marathonlessen en avonturen

27 augustus 2021 (0 reacties)

Onlangs heeft voormalig Nederlands marathonkampioen Aart Stigter het boek “Paradox van de marathon” geschreven en uitgegeven.

“Paradox van de marathon” geeft inzicht in 42 waargebeurde marathonavonturen van Aart Stigter waarbij hij de emotie beschrijft van aan de ene kant de steeds terugkerende pijn die onlosmakelijk aan het marathonlopen is verbonden en anderzijds de ongekende euforie die een marathonfinish oplevert.

Auteur Aart Stigter, Nederlands marathonkampioen in 1994, beschrijft vanuit een steeds andere dimensie de beleving van de marathons waar hij betrokken bij was. Dit varieert van onvoorziene gebeurtenissen in de voorbereiding, voorvallen tijdens de marathon tot en met de mentale processen gedurende een race.
Aan het eind van ieder hoofdstuk geeft Aart bovendien een eenvoudige les mee voor iedereen die zich ooit aan het marathonavontuur gaat wagen of degenen die hun volgende marathon prettiger wensen te lopen. Bij het opvolgen van de lessen wordt het overbruggen van de 42 kilometer en 195 meter al stukken draaglijker.
Historisch beeldmateriaal ondersteunt zowel de verhalen van uitputting als de intense blijdschap na het voltooien van de marathonafstand.

Eerder schreef Aart Stigter de boeken “Hardlopen, mijn leven” en “Hardloopgids voor de trainer”.
Specificaties:

Afmeting: 170mm x 240mm x 18m
220 bladzijden, inclusief full color beeldmateriaal
Kosten: € 19,95, exclusief eventuele verzendkosten
Verkrijgbaar via: aart@hardloopcentrumaartstigter.nl

Aart Stigter

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd