Parcoursrecord voor Julie Voet en Stan Schipperen bij ijskoude Zevenheuvelennacht

19 november 2022 (0 reacties)

Julie Voet wint de Zevenheuvelennacht

Nijmegen – Julie Voet en Stan Schipperen hebben de 8e Zevenheuvelennacht gewonnen in een parcoursrecord. Stan Schipperen verbeterde het parcoursrecord van Mike Foppen naar 20:23. Tweede en derde werden Team Zevenheuvelen atleten Martijn Wijnhoven en Milan van der Meer. Julie Voet liep net als Schipperen al snel soeverein aan de leiding en wist met bijna een halve minuut voorsprong te winnen in 23:47. De duizenden deelnemers werden onderweg getrakteerd op spectaculaire lichtprojecten zoals de Lichtstraat. Voorafgaand aan de 7 kilometer deden bijna 1000 kinderen mee aan de Mini Zevenheuvelenloop.

Parcoursrecord Stan Schipperen
Ondanks de kou gingen de atleten direct vanaf de start in hoog tempo over het parcours. Stan Schipperen bouwde al snel een voorsprong op en bereikte na twee kilometer solo de NN Lichtstraat. Aan de finish lag de 20-jarige atleet 26 seconden voor op de nummers twee en drie. Teamgenoten Martijn Wijnhoven en Milan van der Meer sprintten tot de lijn. Wijnhoven ging net iets eerder over de finish en pakte de tweede plaats. Van der Meer finishte in dezelfde tijd (20:49).

Julie Voet verbeterde het parcoursrecord van Marijke de Visser met 14 seconden. De 18-jarige Belgische ging snel van start en wist haar voorsprong op Samuelsson uit te bouwen tot 26 seconden. De Zweedse Samuelsson finishte in 24:13. Op de derde plaats eindigde de Maldense Laura Hoogers in 25:03.

Startschoten door Kimberly Alkemade en Joshua Cheptegei bij Mini Zevenheuvelenloop
De Mini Zevenheuvelenloop werd afgetrapt door de kinderen van de St. Maartenschool. Paralympisch medaillewinnares Kimberly Alkemade gaf het startsein voor deze race. Voor het eerst deden kinderen met een beperking mee aan de kinderloop van de NN Zevenheuvelenloop. Na deze race gaf wereldrecordhouder 15 kilometer en Mr. Zevenheuvelen, Joshua Cheptegei, het eerste startschot voor groep 1.

Muziek en licht doen kou vergeten
De bijna 5000 finishers waren onder de indruk van de spectaculaire verlichting aan de route. Na 2 kilometer ging het parcours door de Lichtstraat waar deelnemers een extra boost kregen door de licht- en geluidshow. Ook op de Louiseweg en Johannaweg kregen de lopers een bijzondere mix van licht en muziek voorgeschoteld. Op de Groesbeekseweg wachtte de lopers een warm welkom door de feestelijke muziek van de DJ en het talrijke publiek.

Morgen doet de rest van de 24.000 deelnemers mee aan de 37e Zevenheuvelenloop. Uitslagen van de Zevenheuvelennacht staan op www.nnzevenheuvelenloop.nl.