Ad
< terug

Parcoursrecords en Frans record Liv Westphal in 10 km. Houilles

29 december 2019 (0 reacties)

Het zijn hele goede weersomstandigheden tijdens La Corrida de Houilles (10 kilometer) in Frankrijk. Het is een snel parcours, waar Julien Wanders (Zwi.) vorig jaar zijn Europese record (27.25) heeft gelopen. Zowel bij de mannen als de vrouwen sneuvelen de parcoursrecords: Daniel Ebenyo (Ken., 27.12) en Norah Jeruto (Ken., 30.32). De Franse atleten doen het heel goed.

Jimmy Gressier wordt derde met 27.43 min. Daarmee is hij tweede allertijden in zijn land. Onlangs heeft hij zijn derde Europese crosstitel (onder 23 jaar) gewonnen. Tot enthousiasme van het publiek maakt de Fransman direct zijn bedoelingen duidelijk met een eerste kilometer van 2.40 min. “Ik heb alles gegeven”, zegt hij. Hij is nu ook de snelste Europeaan op de jaarlijst. Voor hem eindigt de Ethiopiër Haftu Teklu.

Liv Westphal loopt een nationaal record met 31.15 min. Uit haar verbazing na de finish blijkt dat ze daar totaal niet op gerekend heeft. “Ik wist dat ik in vorm was, maar ik kwam naar Houilles om mijn pr (32.35) te verbeteren.” Het gaat echter veel sneller. “Ik heb dat niet goed in de gaten gehad. Ik dacht dat ik later in de wedstrijd nog zou terugzakken.” Westphal is vijf seconden sneller dan het Franse record van Clemence Calvin uit 2018. Ook Westphal heeft haar goede vorm van de EK-cross (vijfde) kunnen vasthouden.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *