< terug

Pau Capell voltooit solo de Tour du Mont Blanc

28 augustus 2020 (0 reacties)

The North Face deelt met trots dat teamatleet en trailrunnerkampioen Pau Capell de iconische Tour du Mont Blanc-route (TMB) heeft voltooid. Hij legde de route solo af in een tijd van 21:17:18

 
De winnaar van UTMB 2019 liep de route dit jaar zonder concurrenten. Zijn doel was om anderen te inspireren die in dit lastige jaar met uitdagingen te maken krijgen, inclusief lopers die niet konden deelnemen aan de run. 

Pau_UTMB_©MathisDumas-27


De Tour du Mont Blanc wordt gezien als een van de moeilijkste en prestigieuze trails van de wereld. De route is een indrukwekkende 171 kilometer lang en bevat een hoogtestijging van 10.000 meter. Hij voert je langs adembenemende delen van de Alpen en loopt door Frankrijk, Italië en Zwitserland.  

Pau_TMB©JamesPoole

Door de route alleen te lopen, met enkel een kleine supportcrew, werd de gezondheid en veiligheid van anderen gewaarborgd, maar het maakte van deze toch al fysiek moeilijke run ook een mentale uitdaging. Pau gebruikte er al zijn kracht en deskundige voorbereiding voor, rekening houdend met zelfs de kleinste details. 


Voor zijn run droeg Pau de nieuwe Flight VECTIV™-schoenen van The North Face. VECTIV wordt in januari 2021 gelanceerd en is een gloednieuw, door atleten getest en gepatenteerd technologiesysteem dat voorwaartse beweging en voortstuwing ondersteunt. Op die manier voldoet het systeem aan de eisen van ’s werelds grootste atleten en paste het perfect bij de run van Pau.  


Voor Pau was het door de wereldwijde lockdown moeilijk om zich voor te bereiden op de run. Er was een gebrek aan trainingsfaciliteiten, een reisbeperking en UTMB 2020 werd afgelast. Met het oog op deze tegenslagen en de wens om anderen te stimuleren hun eigen obstakels te overkomen, was de mogelijkheid om zichzelf uit te dagen net zo belangrijk als zijn persoonlijk record breken. 


“De run was dit jaar een ongelooflijke ervaring – een van de beste van mijn leven. Het was zo’n zwaar jaar voor iedereen, en de steun die ik van iedereen van over de hele wereld mocht ontvangen, is fantastisch. Ik neem nu de tijd om samen met mijn familie weer tot rust te komen, en daarna? Wie weet!” 

Pau@TMB©JamesPoole

Pau Capell
Nadat de voetbalcarrière van Pau eindigde door een blessure, ging hij trailrunnen om te herstellen. Na slechts enkele jaren kon hij zich meten met ’s werelds beste ultrarunners en won hij de Ultra Sierra Nevada, Ultra Trail Mallorca en Transgrancanaria. Hij werd in 2018 en 2019 kampioen van de Ultra-Trail World Tour.

(Persbericht)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd