< terug

Peter Herzog loopt Oostenrijks record 5 kilometer in Berlijn (13.54)

12 juli 2020 (0 reacties)

De Oostenrijker Peter Herzog is vooral actief op langere afstanden. Vorig jaar heeft hij zich in Berlijn geplaatst voor de Olympische marathon met 2.10.57 min. De 32-jarige loper is dan ook een verrassende winnaar bij een 5 kilometer in Berlijn met 13.54 min. Dat is een Oostenrijks record. Alina Reh wint bij de vrouwen in Schmöckwitz in Zuidoost-Berlijn, maar met 15.22 min. blijft ze zes seconden boven de beste Duitse tijd van Irina Mikitenko. Er doen alleen kleine groepjes topatleten mee in de Duitse hoofdstad.

Peter Herzog heeft net als alle andere atleten zijn programma helemaal opnieuw moeten indelen. De Wenen-marathon is geschrapt en de WK-halve marathon en de Olympische marathon zijn verplaatst. De Oostenrijker gaat deze maand nog op hoogtestage naar St. Moritz, waarna hij toch nog graag een najaarsmarathon wil lopen. In Berlijn wordt Haftom Weldaj uit Eritrea (14.12) tweede. Favoriet is eigenlijk Amanal Petros, maar met 14.17 min. op de 5 kilometer komt hij tekort. Hij wordt vierde, nog achter Rene Menzel (14.16) uit Hannover. De beste Duitse tijd is 14.09 min. van Jens-Peter Herzog.

Ook Alina Reh lukt het niet om een Duits record te lopen in Berlijn. De 23-jarige atlete heeft plannen om onder de 15 minuten te duiken, maar de laatste kilometer (3.17) gaat het bijzonder zwaar. Ze heeft het wel geprobeerd met een eerste kilometer in 2.53 min. “Ik heb wat risico genomen. En het is niet gelukt.” Haar 15.22 min. is wel de beste Europese jaartijd. Over twee weken wil Reh in Regensburg 5000 meter op de baan lopen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *