< terug

Piere Ambroise Bosse van start in Lievin

11 januari 2018 (0 reacties)

Piere Ambroise Bosse viert zijn terugkeer op de atletiekbaan met een optreden tijdens het indoorevent Hauts de France in Lievin. Dit meldt de Franse website La Voix du Nord. Bosse werd onlangs verkozen tot de atleet van het jaar in Frankrijk.Hij werd wereldkampioen 800 mtr de afgelopen zomer in Londen. In de nacht van zaterdag 26 augustus en zondag 27 augustus 2017 werd Pierre-Ambroise Bosse door drie personen aangevallen op een parkeerplaats in zijn stad Gujan-Mestras , waardoor hij met breuken in zijn gezicht in het ziekenhuis werd opgenomen . Het betekende gelijk het einde van zijn seizoen. Nu volgt dus zijn eerste optreden in Lievin.

Het wordt voor Pierre-Ambroise Bosse deze winter de enige wedstrijd. Hij zal een aanval doen op het nationale record 1000m. Dit record is in sinds 2005 handen van Mehdi Baala (2’17”01). De Franse sprinter en houder van het het 100m Europese record, Jimmy Vicaut is een andere Franse naam op het affiche. Hij zal op de 60m de onverwoestbare Kim Collins ontmoeten

Aan de kant van buitenlanders worden ook verschillende grote namen aangekondigd, vooral op de 1500 m waar Silas Kiplagat, de vijfde all-time atleet op 1.500 m in 3’27”64 van start gaat. De 800 m krijgt met de Pool Adam Kszczot, een meervoudige Europees en WK medaillewinnaar aan het vertrek. Hij daagt de wereldkampioen uit 2013 , de Ethiopische Mohammed Amman uit.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *