< terug

Piet Wiersma wint na ruim vijf uur hardlopen oudste ultramarathon ter wereld (video)

9 juni 2024 (0 reacties) Piet Wiersma wint na ruim vijf uur hardlopen oudste ultramarathon ter wereld (video)

Piet Wiersma heeft zondag de oudste ultramarathon ter wereld gewonnen. De 26-jarige Nederlander kwam in Zuid-Afrika na een race over ruim 85 kilometer als eerste over de finish.

De Zuid-Afrikaanse Comrades Marathon is de oudste ultramarathon ter wereld en wordt door de organisatie aangeduid als de “ultieme menselijke race”. De wedstrijd bestaat sinds 1921. De race liep van Durban tot Pietermaritzburg. Er deden ruim twintigduizend hardlopers mee.

Wiersma liep vrijwel de gehele race vooraan met een aantal andere lopers. Na ongeveer vier uur lopen was de groep uitgedund tot vier andere renners. De Nederlander snelde in de laatste veertig minuten naar voren en bleek voor de andere deelnemers niet te achterhalen. Hij noteerde een tijd van 5.24.56.

Lees hier verder

Vorig jaar was “the Unknow Dutchman” Piet Wiersma nog tweede op slechts 3 seconden van de Z-Afrikaanse winnaar.Dit jaar was hij daarom extra gemotiveerd. Vandaag voor het eerst in de rijke geschiedenis van de Comrades Marathon (sinds 1921) wint een Nederlander. De UpRun van Durban naar Pietermaritzburg was dit jaar 85,91km en Piet Wiersma finishte in 5:25:00 slechts 21 seconden langzamer dan het UpRun record van Leonid Shetsov (2008).Volgend jaar weer een  Comrades Marathon maar dan een Down Run en is de start in Pietermaritzburg en de finish in Durban.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 53779299787_24dec8e50a_o.jpg

Foto van Gert Brienne In het midden Piet Wiersma

Bekijk hier de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *