< terug

Pieter Claus begint na rustperiode aan specifiekere trainingen

7 januari 2019 (0 reacties)

Voor Nieuwjaar liep Pieter Claus vijf korte crossen. Hij was er gematigd tevreden over, maar trainde in die periode zuiver op uithouding. De komende weken herneemt hij het specifiekere werk, en zo zit er misschien een sterk BK veldlopen in.

“Mijn vorm is momenteel niet slecht. Het kan veel beter, maar we zijn nog maar middenin de winter,” zegt Pieter Claus/EA. “Ik pak het elk jaar min of meer hetzelfde aan. De eerste helft van de winter train ik puur op uithouding, dan neem ik twee weken relatieve rust, en in de tweede helft werk ik iets specifieker richting BK korte cross en zomerseizoen. Voor Nieuwjaar heb ik behalve duurlopen vooral lange tempo’s gedaan, maar die worden steeds iets korter en sneller.”

Pieter kwam dit seizoen al vijf keer in actie, telkens op de korte cross, met wisselend succes. “Ik ben gedeeltelijk tevreden. Na de CrossCup in Roeselare won ik in Oudenaarde met een heel goed gevoel, in Ertvelde liep het vorige week weer zoals in Roeselare en werd ik vierde. Niet super, maar ook niet slecht. Ik had er net mijn rustweken opzitten, dus ik denk dat het wel in orde komt.”

Staan deze winter nog op de planning: de CrossCups in Hannuit, Rotselaar en Brussel en het PK in Zottegem volgende zondag.

De winter staat voor de specialist van de 1500 meter helemaal in het teken van de zomer, maar het BK korte cross vormt een belangrijk tussendoel. “Ik ga voor een goed CrossCup-klassement, maar het hoofddoel is dat BK. Vorig jaar werd ik ziek, dus dat wil ik nu vermijden. Ik ben een echte pistier en de cross is niet mijn ding, maar ik wil het BK niet lopen met idee dat ik het niet kan. Een plaats ga ik er niet opplakken, omdat alles zo dicht opeen zit. Kijk naar Roeselare: ik was acht seconden na Pieter-Jan Hannes en werd pas zevende.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd