< terug

Polar introduceert Polar M600 sporthorloge met Android Wear

Polar, pionier in sport en fitness wearables en marktleider op het gebied van hartslagmeting, kondigt de Polar M600 aan, een waterdicht sporthorloge met Android Wear™ besturingssysteem. De Polar M600, ontwikkeld op Google’s Android Wear smartwatch platform, is uitgerust met door Polar ontwikkelde technologie voor optische hartslagmeting vanuit de pols. De hartslagmeting gebeurt via 6 LED’s, met een algoritme dat is ontwikkeld en getest voor maximale betrouwbaarheid van de meetresultaten

11 september 2016 (0 reacties)

De Polar M600 combineert toonaangevende hartslagtechnologie met de kracht van Android Wear


 

Almere, september 2016 – Polar, pionier in sport en fitness wearables en marktleider op het gebied van hartslagmeting, kondigt de Polar M600 aan, een waterdicht sporthorloge met Android Wear™ besturingssysteem. De Polar M600, ontwikkeld op Google’s Android Wear smartwatch platform, is uitgerust met door Polar ontwikkelde technologie voor optische hartslagmeting vanuit de pols. De hartslagmeting gebeurt via 6 LED’s, met een algoritme dat is ontwikkeld en getest voor maximale betrouwbaarheid van de meetresultaten. De Polar M600 is daarnaast ook uitgerust met een geïntegreerde GPS, 24/7 activiteitsmeting en Polar Smart Coaching functies via de Polar App voor Android Wear. 
 

De Polar M600 is zowel ontwikkeld voor intensieve trainingssessies als voor gebruikers die op zoek zijn naar een stijlvolle smartwatch. Het waterdichte sporthorloge met een uiterst kwaliteitsvol en compact design en een 1.3 inch kleuren touchscreen display is tijdens een trainingssessie snel en gemakkelijk te bedienen via de centrale knop aan de voorzijde. Wanneer het horloge gekoppeld wordt aan Android devices bedraagt de batterijduur meer dan 48 uur. De comfortabele polsband van zachte siliconen is beschikbaar in zwart en wit. Later dit jaar volgt ook een rode polsband.
 

“Polar staat garant voor sporten met kennis van zaken”, zegt Marco Suvilaakso, Chief Strategy Officer bij Polar. “Polar ontwikkelde de eerste hartslagmeter, de eerste activity tracker en op dit moment zijn wij ook het eerste bedrijf, gespecialiseerd in sport & fitness wearables, dat een smartwatch lanceert, specifiek ontworpen voor sport. Het Android Wear besturingssysteem biedt Polar M600 gebruikers talloze mogelijkheden om hun smartwatch te personaliseren, terwijl ze kunnen blijven vertrouwen op de unieke Polar sports wearable expertise die de basis vormt van de M600.”

Android Wear 

Het samenbrengen van de wereld van Android Wear, die voortdurend in beweging is, en Polar’s trainingsexpertise, zorgt ervoor dat gebruikers kunnen genieten van zowel Polar’s unieke sportervaring via Smart Coaching functies zoals Activity Guide, als van de vele mogelijkheden van Android Wear.

Naast de trainingsmogelijkheden en inzicht in de dagelijkse beweging en de uitgevoerde workouts hebben gebruikers dankzij Android Wear ook toegang tot een heleboel andere functies zoals spraakbesturing, keuze uit meer dan duizend wijzerplaten, het ontvangen van agenda meldingen, het lezen van en antwoorden op tekstberichten, scrollen door social media feeds… Daar bovenop komt ook nog eens de toegang tot meer dan 4.000 apps via Google Play. De Polar M600 heeft 4GB intern geheugen. Gebruikers kunnen hun muziek synchroniseren via Google Play en zelfs luisteren zonder dat ze gebruik moeten maken van hun smartphone.

Polar Flow 

Via de Polar Flow app voor iOS en Android hebben gebruikers inzicht in hun dagelijkse beweging, hun workout op hartslag en hun slaappatroon. Via de webservice krijgen ze zelfs nog meer feedback over hun conditie, trainingsherstel en voortgang. Gebruikers van de Polar M600 kunnen in Polar Flow bovendien gratis een trainingsprogramma op maat maken via het nieuwe Polar Running Programma. Ze kunnen kiezen uit verschillende afstanden (5km, 10km, een halve of hele marathon) en op basis daarvan, en gebaseerd op de huidige conditie, stelt het Running Program een trainingsprogramma op, dat wordt aangepast naarmate de conditie van de gebruiker verbetert. De eenvoudig op te volgen trainingsinstructies helpen lopers focussen op wat echt belangrijk is om vooruitgang te boeken.

Prijs en verkrijgbaarheid 

De Polar M600 is medio september verkrijgbaar in Charcoal Black en Powder White en kost 349.90 euro. Verwisselbare polsbanden in Polar Red worden later dit jaar verwacht.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *