< terug

PR

De finishlijn passerend, spiekend op de klok, het moment van euforie, dat is het lopen van een persoonlijk record. Nooit was je sneller. Geniet van deze momenten. Slechts weinigen is het gegeven om jaar na jaar met enige regelmaat een nieuw persoonlijk record te lopen. De nieuwe column van Erik Leusink is uit

29 maart 2014 (0 reacties)

Door Erik Leusink

De finishlijn passerend, spiekend op de klok, het moment van euforie, dat is het lopen van een persoonlijk record. Nooit was je sneller. Geniet van deze momenten. Slechts weinigen is het gegeven om jaar na jaar met enige regelmaat een nieuw persoonlijk record te lopen.

 

Vaak wordt voorbij gegaan aan de geleverde prestaties. Een ieder, op welk niveau dan ook moet zijn persoonlijke records op waarde schatten. Niemand stopt direct na een pr, dat is ook zeker niet de bedoeling. Een pr is echter wel een mijlpaal die best gevierd mag worden.
 

Niemand weet of kent het plafond van zijn of haar prestaties. Op jonge leeftijd tenminste niet. Op een zekere dag zal er terug gekeken worden in het verleden. Dan zal bekend zijn waar de top lag. Het beste jaar uit je carrière als atleet. Is het op dat moment niet triest als je nooit trots bent geweest op je prestaties. Altijd maar meer, altijd maar beter. Dat is de wens van iedereen. Er zal echter een dag zijn die achteraf aangewezen zal worden als de beste dag uit je hardloopleven.

 

Persoonlijk probeer ik om bij een persoonlijk record altijd een moment van trots te hebben. Misschien zal achteraf blijken dat het mijn toppunt was. Dan is het voor mij belangrijk dat ik er op dat moment ook van heb genoten. Het spreekt voor zich dat je niet moet blijven hangen in je vreugde van het moment. Alles draait door, je concurrenten trainen, dus moet jij ook weer verder. Probeer echter wel waarde te hechten aan persoonlijke records.

 

Een pr geeft veel mensen een boost om nog beter te worden. Deze positieve energie kan zeer nuttig zijn in de richting van een volgende stap. Zowel op korte als lange afstanden zie je dat een persoonlijk record de verlangens versterkt om nog sneller te worden. Een mooi voorbeeld hiervan is Thijmen Kupers die op de 800 meter op een heel mooie manier de Nederlandse atletiek in de schijnwerpers zet. Op de marathon is de weg naar een volgende wedstrijd vaak langer. Een goede marathon loop je nu eenmaal niet zo vaak. We kunnen dan ook allen een voorbeeld nemen aan de werklust van bijvoorbeeld Michel Butter. Ook voor deze atleten geldt echter dat ze moeten koesteren wat ze behaald hebben.

 

Geniet ook de komende maand weer van de wedstrijden en persoonlijke prestaties. Probeer met elkaar te genieten van mooie prestaties en wellicht persoonlijke records.

 

© Hardloopnieuws.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.