< terug

Prima marathon weer in Rotterdam en Enschede

14 april 2023 (0 reacties)

Droog met een mix van wolken en zon tijdens de marathon

De temperatuur komt in de middag uit rond 13 graden

De marathon van Rotterdam en Enschede staat op het programma en het belooft op en top hardloopweer te worden. Het blijft overwegend droog met een mix van wolkenvelden en zon. De temperatuur ligt tijdens de race tussen 10 en 13 graden. 

Het marathonweekend begint met mooie omstandigheden. Het is zaterdagochtend ronduit zonnig maar wel frisjes. Voor de deelnemers van de Rotterdam Walk is een extra jasje geen overbodige luxe. In de ochtend ligt de temperatuur rond een graad of 7. Tijdens de kids run die in de middag van start gaat is het droog met veel ruimte voor de zon. De temperatuur stijgt uiteindelijk naar 13 graden en daarmee is het heerlijk hardloopweer.

Zeer fraaie omstandigheden tijdens de marathon

Zondag is het zover en ook dan kunnen de hardlopers rekenen op optimale omstandigheden. Het blijft droog met een mix van wolkenvelden en zon. Het is nog vrij frisjes in de vroege ochtend. Rond 08:00 uur is het een graad of 6. De inmiddels flink in kracht toegenomen zon laat het echter snel opwarmen. Om 10.00 uur klinkt het startsignaal en zullen de renners zich gaan begeven richting de Erasmusbrug om de 42,195 km te trotseren. Het is dan al ruim 10 graden met flink wat ruimte voor de zon. 

Gedurende de ochtend stijgt de temperatuur verder op en rond 14:00 uur, wanneer de meeste renners de finish zullen passeren, is het een graad of 13. Tijdens de race zelf komen er naast enkele wolkenvelden ook flink zonnige perioden voor. Hierbij staat een meest matige wind uit noordelijke richtingen, en ook dat is uiterst geschikt tijdens het hardlopen. Het blijft de rest van de middag droog met een mix van wolkenvelden en zon.

Online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/14-4-2023-houden-de-renners-het-droog

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *