Prima omstandigheden Loohuiscross

21 januari 2014 (0 reacties)

Dijkslag wint laatste 10km Loohuiscross

AALTEN – Vorig jaar lag er 18cm sneeuw en werd de laatste wedstrijd van de Loohuiscrosscompetitie twee weken uitgesteld, nu was het getal 18 het aantal graden dat de thermometer aangaf. 18 Graden Celsius boven nul om precies te zijn, en dat voor 26 november! Nog nooit was het in de 30 jarige geschiedenis van deze cross zo warm geweest, de meeste atleten hadden er dan ook last van. Samen met de krachtige wind was dit er mede de oorzaak van dat er ook ditmaal geen nieuw parcoursrecord viel te noteren.

Jeugd
Bij de jeugd gingen, zoals verwacht, bijna alle prijzen naar het Duitse LAZ Rhede. Bij de meisjes op de 1km won Julia Manzke zowel de laatste wedstrijd als het eindklassement. Greta Boeck had een hele goede dag door als tweede te finishen, Tess Valenta van Archeus werd derde. In het eindklassement werd Louisa Derksen tweede en Frieda Hoebing derde.Mylja Jansen hield met twee keer een zevende plaats de AVA70 eer hoog. Bij de jongens kwamen de enige twee niet LAZ Rhede podium plaatsen bij de jeugd op naam van Tim te Brake en Kenneth Sonntag namens AVA70, achter de ongenaakbare Michel Boeck werden zij twee en drie, waarbij Sonntag afgelopen zaterdag te Brake voor het eerst voor was.
Op de twee kilometer ging de overwinning bij de meisjes zoals verwacht naar Nina-Sophie Giesing, dit talent uit Duitsland was niet zo oppermachtig als vorig jaar, maar bij de jongens zou ze als vierde zijn geëindigd! Isabel Moellenbeck en Marijn Ruessink (Archeus) volgenden op geruime afstand. Saskia Minz en Marie Dienberg waren zaterdag afwezig maar hadden de vorige drie keer hard genoeg gelopen om tweede en derde in het eindklassement te worden. Hier was Frankie Lammers de beste van AVA70 en Eline Schreurs de beste uit Aalten. Bij de jongens stond er geen maat op Matthias Euscher. In een ietwat hoekige stijl liep hij de concurrentie op grote achterstand, Daniël Manzke en Lukas Feldhaar werden zowel in de vierde wedstrijd als in totaal twee en drie. Erwin Wamelink Wamelink won nogmaals het sprintduel met Roel Schreurs om de strijd van beste AVA70-er, maar Schreurs was de betere in het eindklassement.

Zes km
De 6km werd ook gewonnen door LAZ Rhede en wel door Oliver Halterman, in de drie wedstrijden waaraan hij deelnam, kwam zijn zege geen enkele maal in gevaar, hoewel de tijden niet super waren. Wijnand te Lintum van Archeus en Miel Heusinkveld uit de Heurne wisten in wedstrijd vier, de tweede en derde plek te veroveren. De op deze afstand afwezige Gerrit Dijkslag van AVA70 werd tweede in de totaal uitslag, voor Andre Doeven, ook al van LAZ Rhede. Jojanneke Berendsen troefde alle dames op de 6km af. De atlete van Atletico73 had geen tegenstand van betekenis, Marlene Schnucklake van LAZ Rhede werd tweede en Alinda Laar van Archeus derde. Schnucklake wist ook de taart voor de tweede plaats in het klassement mee naar Duitsland te nemen. Renee Houwers uit Lichtenvoorde werd derde. Gerrit Dijkslag won net als vorig jaar de laatste 10km.

Langste afstand
Met de 15km lopers Victor Bolwerk en Gerben Schreurs op sleeptouw liep Dijkslag een redelijke tijd tegen de wind in. Wout Eekelder brak met zijn vierde plaats traditie door nu op een fraaie tweede plaats te eindigen, net voor Pascal Kolkman uit Winterswijk De zieke Dirk-Jan Demkes won wel met overtuiging het eindklassement voor Lars Duistermaat van Archeus en Wout Eekelder, die zodoende zijn eerste prijs won! Bij de dames won Wilma Ruesink zoals ze wilde, ruim voor de nummers twee en drie, Arja te Brake en Esther Wensink. Helaas zat een tijd onder de 46min er voor Ruesink niet in. Ruesink hield in het eindklassement ook al te Brake en Mariska Wagenaer (AVA70) achter zich. Wensink liet door het lopen van de 10km een waarschijnlijk derde plaats in het eindklassement op de 6km lopen. Op de langste afstand profiteerden Victor Bolwerk (twee ronden) en Gerben Schreurs (één ronde) van het kopwerk van Dijkslag. In de derde ronde moest Victor Bolwerk iets tijd inleveren, maar de overwinning kwam voor de atleet uit de Heurne niet meer in gevaar. Gerben Schreurs van Archeus werd tweede, maar wel winnaar van het klassement op de 15km. Survivalatleet Rudi Ruesink werd derde in de laatste wedstrijd. In het klassement eindigde Schreurs voor ploeggenoot Henk Lammers en Wim Brinkman van AVA70. Brinkman loopt al een aantal weken achter elkaar een lange afstand en wil volgende week in de Montferlandrun starten, alles alvast met het oog op de Rotterdam marathon. Brinkman hield vier seconden over op Wim Klein Wolterink.