< terug

Proces ‘drugsatleet’ Roelf B. en Gert-Jan N. begint vandaag

29 juni 2020 (0 reacties)

Na een voorarrest van bijna een jaar verschijnen Roelf B. en Gert-Jan N. maandagochtend om tien uur voor de rechtbank in Boedapest. De twee mannen uit Stadskanaal worden verdacht van grootschalige drugssmokkel en -handel.

Tijdens de zitting, een zogenoemde regiezitting, wordt duidelijk of de twee verdachten akkoord gaan met het strafvoorstel van het Openbaar Ministerie: acht jaar gevangenisstraf voor B., tien jaar voor N. Als ze het voorstel niet accepteren, wordt het proces voortgezet.

Lees hier verder

Drugssmokkel is een ernstig delict in Hongarije. Toch hoeft de zitting geen uren te duren, zegt een woordvoerder van het Hongaarse Openbaar Ministerie. ,,Als ze schuld bekennen en akkoord gaan met het strafvoorstel dat justitie hen eerder heeft gedaan, kan het snel gaan’’ zegt woordvoerder Ferenc Rab.

Tegen de voormalige atleet B. wordt bij bekennen acht jaar cel geëist. Hij bood eerder al zijn excuses aan en legde in verklaringen de schuld grotendeels neer bij zijn vriend. Justitie gaat daarin mee en daarom is de strafeis voor N. twee jaar hoger.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *