< terug

Rachid Ben Meziane aangesteld als Race Director Mexico City Marathon

14 augustus 2022 (1 reactie)

Mexico City – 13 augustus 2022. Nederlander Rachid Ben Meziane is onlangs aangesteld als Race Director van de TELCEL Mexico City Marathon. Deze World Athletics “Gold Label” wedstrijd wordt op 28 augustus in de hoofdstad van Mexico (8,9 miljoen inwoners) georganiseerd. Het aantal ingeschreven deelnemers voor dit jaar, incl. de kortere afstanden, staat momenteel op 65.000.

Prijzengeld-parcours

Desgevraagd liet Ben Meziane weten dat bij zowel bij de mannen als bij de vrouwen het prijzengeld gelijk is. “De 1e prijs is 33.000 USD. Dit bedrag kan verdubbeld worden bij het verbeteren van het parcoursrecord. Bij de mannen staat dit op 2:10:38, bij de vrouwen op 2:27:22. Dat lijkt minder snel, maar het parcours is niet eenvoudig. Mexico City ligt op 2.200 meter hoogte, de lucht is er een stuk ijler en tot 30 km is het erg heuvelachtig. Maar, gezien het niveau van het atletenveld, dat binnenkort wordt bekend gemaakt, heb ik goede hoop dat de parcoursrecords zullen sneuvelen”.

Ben Meziane

De in de Marokkaanse stad Fez geboren, maar al sinds jaren in Heinenoord woonachtige Rachid Ben Meziane is al meer dan 25 jaar actief als organisator/race director van nationale- en internationale wegatletiekwedstrijden, van 10 km tot en met de Marathon.

Marathons waarvoor Ben Meziane  het topatletenveld verzorgde zijn o.a. de Marathon van Utrecht, de Marathon van Athene, de Valencia Marathon, de Marathon van Santiago en de Marathon van Marrakech.

Ook het atletenveld  voor de 10 KM-Singelloop van Utrecht, waar Leonard Komon in 2010 een wereldrecord (26:44) liep, werd jarenlang door Ben Meziane samengesteld.

Rachid Ben Meziane maakt deel uit van het bestuur van het in Athene gevestigde AIMS. (Association of International Marathons and Distance Races)

Reacties

  • Archie Staal
    8 Op 15
    Gefeliciteerd Rach! Langzaam verover je de wereld man! 😉😊 groet Archie
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd