< terug

Ramsey Angela (400mh) en Tony van Diepen (800m) winnen in Finse Espoo (+ uitslagen)

6 augustus 2020 (0 reacties)

Bij de Grand Prix in het Finse Espoo is er ook Nederlandse deelname. Tony van Diepen wint de 800 meter in 1.48.54 min. en de zege op de 400 meter horden is voor Ramsey Angela (49.76). De Finse atleten hebben ondanks de coronacrisis toch de nodige wedstrijden kunnen doen. En volgende week zijn er wederom kansen in Turku met de Paavo Nurmi Games en in hetzelfde stadion is in het weekeinde de nationale titelstrijd.

Hordensprintster Annimari Korte heeft dit jaar toch al 12 races kunnen lopen. Zij is goed in vorm. Slechts één keer is ze boven de 13 seconden gebleven. In Espoo is er ook een snelle tijd met 12.77 sec. op de 100 meter horden maar helaas er is er iets teveel wind (2.6 m/s). Eefje Boons wordt vierde in de finale met 13.47 sec. (en 13.68 sec. in de serie bij haar eerste competitie in dit jaar). Ook bij de mannen is er een snelle tijd met teveel wind. De Noor Vladimir Vukicevic blijft met 13.48 sec. op de 110 meter horden onder zijn eigen nationale record, maar het komt niet in de officiële statistiek. Na twee mindere jaren laat hij in Espoo echter wel zien, dat de vorm goed is. Koen Smet heeft 13.89 sec. (2.6 m/s) in de finale.

Nederlanders en Belgen, die nu naar Finland reizen moeten overigens rekening houden met strenge regels, zoals verblijf in (vrijwillige) quarantaine gedurende een langere periode.

Lees hier de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *