< terug

Rani Rosius “Als ik langer loopwerk moet doen ben ik heel slecht gezind”

7 januari 2023 (0 reacties)

Hoe trainen de beste atleten van Belgiei? En hoe vaak trainen ze? Welke training doen ze graag? De antwoorden op dat soort vragen vind je in de reeks van atletiek.be ‘Door de muur’. Vandaag aan het woord: spurtbom Rani Rosius.

Rani, je bent momenteel op stage op Tenerife. Wat is in jouw ogen het voordeel van een stage?

“Je bent er gewoon even tussenuit en moet alleen met sport bezig zijn. Tussendoor studeer ik wel een beetje, maar verder moet je niets doen. Niet koken, niks. Je bent afgezonderd en geconcentreerd op sporten.”

Hoe vaak ga jij op stage?

“Niet zo vaak. Deze stage regel ik zelf en ik blijf een kleine twee weken, tot 15 januari. Dan is er nog de paasstage van de VAL en sommige jaren mag ik ook mee met het BOIC in november.”

Wat is je favoriete stagelocatie?

“Ik weet het niet. Misschien toch Belek. Alles is er, waaronder een heel grote fitness. Je kan er altijd je eigen ding doen. Tenerife is heel druk en vorig jaar zaten we ook in een hotel met slecht eten. Nu zijn we in een ander hotel.”

Train je op stage veel meer dan thuis?

“Toch een beetje, maar niet overdreven. Thuis train ik negen keer per week en nu tien of elf. De inhoud is ook anders. In België doe ik in de winter minder echte snelheid, want ik train altijd buiten en moet rekening houden met regen of vrieskou. We moeten mijn training vaak aanpassen aan de omstandigheden. Daar staat tegenover dat ik thuis ook trainingen in het bos doe die je hier op Tenerife niet kan doen.”

Hoe ziet een klassieke week eruit als je thuis bent?

“Maandag train ik eerst in het bos en ’s avonds nog kracht. Dinsdag doe ik piste of bergjes en ’s avonds een workout van de kiné met core stability. Woensdag doe ik ’s ochtends kracht en ’s avonds lopen. Donderdag is mijn rustdag en ga ik naar de kiné om mij los te maken. Vrijdag doe ik één looptraining, zaterdag een krachttraining en zondag doe ik ofwel piste, ofwel een training op de Teut, met bergjes en zand.”


Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *