< terug

Recordaantal deelnemers bij 8e Alfa Laval Stevensloop (Startlijsten)

14 maart 2024 (0 reacties)

Nijmegen – Meer dan 10.000 hardlopers staan ingeschreven voor de Stevensloop van komend weekend. Nog nooit deden zoveel mensen mee aan de Nijmeegse stadsloop. De Stevens Stadscross en de halve marathon zijn met beide 3.000 deelnemers helemaal uitverkocht. De halve marathon kent een vernieuwd parcours door onder andere de Ooijpolder en met twee passages over de Waalkade. Bij de Stevens Stadscross gaan de lopers voor het eerst door de bibliotheek en zijn er nieuwe lichtprojecten aan de route.

Mohamed en Maas op 10 kilometer
Op de 10 kilometer gaan Abdirahman Mohamed en Luuk Maas de strijd met elkaar aan. Maas won deze afstand vorig jaar in een parcoursrecord van 29:36. Nijmegenaar Mohamed won het jaar ervoor in 29:43. Bij de vrouwen staan Ruth van der Meijden, Irene van Lieshout en de Belgische Mélanie Bovy aan de start van de 10 kilometer. Op de halve marathon verdedigt Luc Schout zijn titel en gaat Marcella Herzog voor de overwinning. Milan van der Meer, winnaar van de 5 kilometer in 2022 na een spectaculaire eindsprint, staat samen met veel van zijn teamgenoten van Team Zevenheuvelen aan de start van de kortste afstand.

Aandacht voor verdere verduurzaming
Bij de Stevensloop zijn de deelnemer-shirts voor het eerst voor 50% gemaakt van gerecyclede shirts die zijn ingezameld bij de Zevenheuvelenloop. Verder bestaat het Alfa Laval Stevensloop-shirt voor 50% uit gerecyclede PET-flessen. Ook bij de Stevensloop worden weer oude sportshirts ingezameld waarmee shirts voor de komende evenementen van Stichting Zevenheuvelenloop worden gemaakt.

Bij de drankposten aan het parcours krijgen de deelnemers water en Powerbar sportdrank in rPET-bekers. Deze bekers worden ingezameld en gerecycled tot nieuwe bekers. Aan de finish krijgen alle deelnemers een herbruikbaar bekertje van titelsponsor Alfa Laval.

e4d6793f74d9758dee144ff8fe2e33d3f103692e3fb8503d2e2b58310e3bcc23

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *