< terug

Recordaantal deelnemers Running Blind Weekend tijdens Zevenheuvelenloop 

17 november 2023 (0 reacties) Recordaantal deelnemers Running Blind Weekend tijdens Zevenheuvelenloop 

Dit weekend staat de eerste editie van het Running Blind Weekend op het programma. Na twee edities van het Running Blind op zondag biedt de Stichting Zevenheuvelenloop nu een uniek hardloopweekend voor mensen met een visuele beperking. Er doen dit jaar liefst 106 deelnemers (dit zijn lopers met visuele beperking en hun buddies) mee verspreid over de Mini Running Blind, de Zevenheuvelennacht en de Zevenheuvelenloop. Niet eerder waren er bij een hardloopevenement zo veel lopers met een visuele beperking bij elkaar. 

Alle deelnemers zijn in aanloop naar en tijdens het Running Blind Weekend volledig ontzorgd. Zo konden deelnemers een trainingsprogramma op maat volgen en er is een speciale clinic georganiseerd. Verder zijn er onder andere eigen ontvangstruimtes en startvakken, worden lopers begeleid van en naar de start en zijn er startnummers in braille. 

Onder toeziend oog van toernooidirecteur – en tevens veertienvoudig Nederlands kampioen – Michel Butter doen zaterdagmiddag om 15:30 uur de jongste lopers mee aan het Mini Running Blind (800 meter, speciaal voor kinderen). In de avond staat de 7 kilometer (19:00 startschot) op het programma en op zondag de 15 kilometer (12:00 uur startschot). De meest ervaren lopers met een visuele beperking strijden met elkaar om de titel van het officieuze Nederlands Kampioenschap Running Blind. 

Het Running Blind Weekend is een initiatief van Uniek Sporten in samenwerking met Nationale-Nederlanden en Stichting Zevenheuvelenloop. 

Quote Alexander Vandevelde (directeur Stichting Zevenheuvelenloop): 
“Wij vinden het belangrijk dat de Zevenheuvelenloop toegankelijk is voor iedere doelgroep, ook voor visueel beperkten die graag hardlopen. Ik ben er dan ook enorm trots op dat het aantal deelnemers groeiende is. Dit motiveert ons om de ingeslagen weg voort te zetten en ons evenement voor iedereen toegankelijk te maken.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *