Ad
< terug

Revalidatie Margo van Puyvelde schiet goed op

22 december 2018 (0 reacties)

Op het meest ongelukkig moment, middenin het EK in Berlijn afgelopen zomer, liep Margo Van Puyvelde een stressfractuur op in de voet. Ondertussen verloopt het herstel goed, en maakt de 22-jarige specialiste van de baanronde met en zonder horden al plannen voor het indoorseizoen.

“Volledige rust heb ik niet zo lang genomen. Twee weken na Berlijn was ik het stilzitten al beu”, zegt Margo Van Puyvelde/ASVO. Dat ze zin had om weer te sporten, wil natuurlijk niet zeggen dat ze meteen weer mocht lopen. “Eerst heb ik op mijzelf wat stabilisatie gedaan. Vanaf september kwamen daar aquajoggen, krachttraining en fietsen bij. Sinds eind oktober ben ik uit het bot en de krukken, en bouwen we de belasting langzaam weer op.”

Ondertussen is Margo, die met het BOIC richting Lanzarote trok in de herfstvakantie, weer aan het lopen. “In Lanzarote heb ik een eerste keer geprobeerd, maar dat was nog te vroeg. Sinds eind november ben ik wel zonder pijn aan het lopen. Aan mijn voet voel ik niks meer, dus die is goed genezen. De pezen errond trekken nog een beetje, maar die moeten de belasting opnieuw gewoon worden.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *