< terug

Richard Douma loopt met plezier een nieuw pr in de marathon van Sevilla (Audio)

19 februari 2023 (0 reacties)

Richard Douma liep in de marathon van Sevilla een nieuw persoonlijk record. Met 2.11.21 verbeterde hij zich met een minuut. Ik ben tevreden over mijn prestatie vandaag. Heb wel wat verval gehad maar toch heb ik vrij vlak gelopen en daar ben ik tevreden over.

Douma liep zonder horloge om zo ontspannen mogelijk te lopen. “Ik wil vooral ook plezier in het lopen hebben”, aldus Douma. “Op de marathon kan ik zeker nog harder lopen maar ik ben nog een groentje en moet met slechts twee marathons nog veel leren”. Dat wil hij de komende jaren gaan doen. Het is een verademing om te horen dat de lange afstandsloper helemaal niet bezig is met limieten en tijden. “Het beste uit mij zelf halen en plezier hebben” is het adagium van Douma. “Een marathon uitlopen is toch geweldig, dat jouw lichaam dat kan”. Het volgende doel is een snelle halve marathon in Istanbul. Dan in het najaar wellicht nog een marathon. Elke keer mijzelf verbeteren is zo fijn aldus Douma. Beluister ons interview met deze ambassadeur van de hardloopsport.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *