< terug

Richard Douma snelt met 28.02 naar nieuw officieus Nederlands record tien kilometer op de weg

12 januari 2020 (0 reacties)

De Nederlandse 1500 mtr loper Richard Douma snelde vandaag in Valencia met een tijd van 28.02 naar een nieuw Nederlands record tien kilometer op de weg. Douma kende een moeilijk baanseizoen maar kent dus een ijzersterk begin van 2020. Het oude Nederlands record was met 28.08 in handen van Abdi Nageeye.Gelopen in de Parelloop van 2013.

(Correctie later werd de tijd van Richard Douma herzien tot 28.08 en daarmee was het een evenaring van het NR.)

Jesper van der Wielen maakte een sterke comeback op de weg met een tijd van 28.44. Hij doet op zijn facebookpagina verslag van de wedstrijd

Jesper van der Wielen
Wat een rare race! Ik opende de eerste km 2.47 en ik lag 30a40e positie. Ik miste de hele aansluiting en probeerde het gat te dichten na de 3e a 4e groep. Achter mij een hele groep maar ik wist dat ik de sterkste was en niemand me kon helpen. Nog wel gevraagd maar ik wou het tempo hoog houden. Voor me gevoel zat ik er echt al ver achter. Maar een doorkomst van 14.18 schrok me wakker. Erna alleen maar mensen opgeraapt. Maar kwam net niet bij het groepje. Met een goede sprint de laatste 200m kwam ik uit op 28.44 gok ik. Met doel sub 29:30 te lopen. Uiteindelijk ben ik ook heel realistisch en weet ik ook dat iedereen kei kei kei hard liep. Nieuw wereld record, nieuw Europees record en nieuw Nederlands records. De schoenen en dit snelle parcours is niet meer normaal dus probeer ik het wel een perspectief te zien. Maar voor nu super tevreden en weer goed doorbouwen. Mijn kameraadje liep ook heerlijk!!! 29:10 voor onze maaske (Luuk Maas)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *