< terug

Robbie Simpson en Simone Troxler winnen Jungfrau-marathon (Video)

11 september 2019 (0 reacties)

Robbie Simpson uit Schotland wint voor de derde keer in vier jaar de Jungfrau-marathon in Zwitserland. Voor het loodzware parcours van Interlaken naar de Kleine Scheidegg heeft hij 2.59.29 u. nodig. De 4000 deelnemers hebben 1829 hoogtemeters te overwinnen. In de dagen voor de 27e editie van deze bergmarathon is er sneeuw gevallen en is de temperatuur flink gezakt. De atleten (uit 64 landen) laten zich echter niet afschrikken door regen en mist. De organisatie heeft het parcours goed onderhouden.

Bij de vrouwen wint de 23-jarige Zwitserse Simone Troxler met 3.36.13 u. De atlete uit Chardonne is vorig jaar tweede geworden in de Lausanne-marathon. Na Wengen volgt er altijd een zware klim. “Ik begon de spieren toen wel te voelen”, zegt de winnares, die haar voorsprong kan vasthouden. De verschillen zijn niet zo heel groot. Tweede is Theres Leboeuf (Zwi., 3.37.47) en derde wordt de Engelse Sara Willhoit (3.37.53).

Mark Kiptoo en Petro Mamu gaan aanvankelijk aan de leiding bij de mannen, maar de ervaren Simpson weet wat er nog komt. Hij nadert langzaam het leidende duo en een paar kilometer voor de finish pakt hij de winnende koppositie. “Na 32 kilometer ging het beter. Ik kreeg in de gaten dat ik nog op het podium kon komen. Dat is ook een stimulans geweest”, zegt Simpson. Ook de andere atleten op het podium hebben hun krachten goed verdeeld voor de ereplaatsen. Dat zijn Abdelhadi El Mouaziz uit Marokko (3.02.04) en William Rodriguez Herrera (Col., 3.02.17).

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *