Roel Wijmenga wint eerste coronatijdloop

2 juli 2020 (0 reacties)

De allereerste corona hardloopwedstrijd van dit jaar vond plaats in het Heidekamp landschapspark in Stein .In een beperkt deelnemerswedstrijd ging de winst in de tijdloop naar Roel Wijmenga.Hij liep de vijf kilometer in een snelle tijd van 14.37. Er was een tweede plaats voor triatleet Marco van Stel in 14.58. De derde plaats was er voor Jeroen Mathes in 16.30. Wijmenga won het afgelopen jaar het brons bij het NK marathon in Amsterdam

Bij de dames was er de winst voor Jennifer Gulikers met een tijd van 18.07. In een deelnemersveld van vijf vrouwen werd Eline Collombon tweede in 20.53. De derde plaats was voor Diane Cols in 22.44.

RIVM regels
De wedstrijd werd met in achtneming van de RIVM regels georganiseerd.Zo werd de startvolgorde bepaald op basis van de te verwachten eindtijd van de individuele loper waardoor het onderling inhalen van lopers nauwelijks plaatsvond.Wanneer een deelnemer werd ingehaald moest men rechts passeren en de  1 ½ meter afstand bewaren.Er deden maximaal 35 deelnemers mee in volgorde van voorinschrijving. De start was zo geregeld dat de lopers individueel waren verdeeld over 35 startvakken met onderlinge afstand van 2 meter.