< terug

Ronald Schröer en Tom Hendrikse starten in marathon van Dresden

12 maart 2021 (0 reacties)

Het was even schakelen voor Ronald Schröer en Tom Hendrikse. De marathonlopers zouden zondag van start gaan in de marathon van Bern (Belp) Toen gisteren het bericht kwam dat de marathon vanwege verwachte slecht weersomstandigheden werd afgelast konden beide plan B tevoorschijn halen. Schröer gaat voor zijn achttiende marathon van start in Dresden .Hendrikse gaat voor zijn debuut. Er staan nog een aantal Nederlandse atleten op de startlijst van de marathon. De halve marathon kent een uitmuntende deelnemerslijst. De wedstrijden worden volgende week in Dresden alleen voor geinviteerde atleten georganiseerd.

De wedstrijd wordt georganiseerd door Laufszene Sachsen. Een mooi alternatief voor Schröer en Hendrikse die van plan waren de Olympische limiet van 2.11.30 te gaan lopen. Van Khalid Choukoud is nog onduidelijk waar hij van start gaat. Voor Belgie starten Soufiane Bouchiki en zijn broer Lahsene Bouchiki. Soufiane Bouchiki was in Valencia op weg naar een tijd onder de Olympische limiet toen hij twee kilometer voor het einde onwel werd en van het parcours werd gedragen. Hij wil in Dresden opnieuw een poging wagen. Soufiane Bouchiki stond ook op de startlijst van Hamburg (11 april) maar gaf toch de voorkeur aan Bern.

Nog meer NL atleten in de marathon
Op deze dag startten meer Nederlanders in deze marathon. Een van de andere Nederlandse deelnemers is Geart Jorritsma. Hij won twee jaar geleden bij zijn debuut (2.26.35) de marathon van Enschede. Op de startlijst verder de namen van Ilion atleet Nick van der Poel en Roel Wijmenga. Nick van der Poel liep vorig jaar in een trainingsmarathon een nieuw persoonlijk record van 2.21.11 en wil zich in Dresden opnieuw verbeteren. Bij de dames op de startlijst Tirza van der Wolf.

Halve marathon
Op de startlijst van de halve marathon staan prachtige namen. Al eerder was bekend dat Björn Koreman, Bart van Nunen en Frank Futselaar van start gaan in de halve marathon Koreman en Futselaar zijn beide in voorbereiding op de marathon van Hamburg (11 april).  De toplopers Sondre Nordstad Moen, Koen Naert, Thijs Nijhuis, Hendrik Pfeiffer hebben zich al geplaatst voor de Olympische marathon. De Duitse marathonatleten Richard Ringer en Arne Gabius willen zich nog kwalificeren. Ook de Italiaanse toploper Daniele Meucci start in de halve. Ook hij acht zich nog kansrijk voor een Olympische kwalificatie. De NL atleten Jorit van Malsen en Daan Reintjes staan ook op de startlijst. Opmerkelijk is ook de start van Jasmijn Lau in de halve marathon. Jill Holterman gaat ook van start zijn wil zich in Hamburg nog eens verbeteren op de marathon.Ook TDR atlete Bo Ummels start in de halve marathon van Dresden

Tien kilometer
Op de lijst van de tien kilometer Richard Douma die een nieuwe poging gaat doen zijn eigen nationale record 28.08 te verbeteren. Bij de dames de namen van Sarah Lahti, Diane van Es en Kim Dillen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *