< terug

Ruijter geniet van NK Cross in achtertuin.Erik Driesen dolgelukkig met zilver (video en uitslagen)

29 februari 2020 (0 reacties)

Nationaal kampioen Jeroen Kramer

Jan Ruijter uit Ens kijkt met een goed gevoel terug op het NK Cross in Netl bij Kraggenburg. De 65-jarige Ruijter liep in zware omstandigheden 8 kilometer in een tijd van 37 minuten en 29 seconden. Dit is een minuutje sneller dan vorig jaar, toen het stralend weer was.

Lees hier verder en bekijk de video

Bijzonder blij na afloop was vooral Erik Driesen.De atleet uit Vollenhove liep onder loodzware omstandigheden met slagregens en rukwinden naar een indrukwekkende tweede plaats bij de categorie mannen veertig. Jeroen Kramer liep vanaf de start samen met Driesen weg van peloton. De paar jaar jongere van Kramer wist per ronde een paar meter uit te lopen op Driesen die steeds weer probeerde om iets dichterbij te komen.Hoewel het niet een zesde titel opleverde was Driesen erg tevreden over zijn zilveren medaille achter de nationale kampioen Jeroen Kramer.Het was het maximale haalbare aldus een dolgelukkige Driesen na afloop. Ik was blij et de zware omstandigheden dat was in mijn voordeel. Driesen veroverde vorig jaar ook bij Netl zijn vijfde nationale titel.

Jeroen Kramer
Jeroen Kramer vertoonde met groot vertoon van macht de nationale titel. Vorig jaar was hij de kampioen in de mannen 35 categorie. De atleet van AV Zaanland dulde vanaf de start alleen nog even Erik Driesen bij zich in de buurt. Na een indrukwekkende solo finishte Kramer als overall winnaar en als de nieuwe nationale kampioen mannen veertig,

Dames
Bij de dames stond er geen maat op Mirjam Koersen (GAC) die met overmacht nationaal kampioene werd en alle dames achter zich liet. Na drie keer zilver veroverde Yvonne Meijer het goud bij de dames veertig. De grote favoriete Paddy Herijgers moest na twee ronden de strijd staken.

Bekijk hier alle uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *