< terug

Runexpected slaat aan in Rotterdam


6 mei 2024 (0 reacties)


Organisatie: “We liggen goed op koers om een prachtig evenement neer te zetten”
Rotterdam, 6 mei 2024 – Op zondag 26 mei wordt de meest onvoorspelbare run van Nederland voor het eerst in Rotterdam gehouden. Het Willemsplein, in het hart van de stad, is het startpunt van deze sponsorloop om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte neurofibromatose. Runexpected heeft een parcours van ongeveer 5 of 10 kilometer, want wie weet hoe lang je moet lopen, omdat je zomaar een misleidende afslag neemt of omdat je letterlijk beren op de weg moet omzeilen


Neurofibromatose
We liggen goed op koers om een prachtig evenement neer te zetten”, vertelt Hubert van Wensen, initiatiefnemer achter de onvoorspelbare loop en voorzitter van de stichting LET’S BEAT NF. “We kunnen niet wachten om op 26 mei het startschot te geven in de havenstad. De keuze op Rotterdam is niet geheel onwillekeurig gevallen, want hier bevindt zich ook het expertisecentrum waar onderzoek wordt gedaan naar de zeldzame ziekte neurofibromatose ‘NF’. Dit is een neurologische aandoening die zich kenmerkt door een ongeremde groei van tumoren, die op de huid of dieper in het lichaam kunnen zitten. De ziekte heeft een heel onvoorspelbaar verloop, vandaar dat we een loop organiseren die net zo onvoorspelbaar is.”

De Ballentent
Een ontvoering die pal onder je neus plaatsvindt, een rugbyteam dat de weg blokkeert of een obstakel waar je overheen moet klimmen. De focus tijdens Runexpected ligt lang niet alleen op het hardlopen. “We hebben het Rotterdamse icoon ‘De Ballentent’ bereid gevonden om een onverwachte gebeurtenis onderweg te organiseren”, vult Van Wensen aan. “En Sumoworstelaars zullen het de deelnemers flink moeilijk maken op het parcours. Zie je daar maar eens, nou ja, langs te worstelen. Je gaat dus geen records lopen in Rotterdam, maar je bent wel verzekerd van een onvergetelijk belevenis met je gezin, vriendengroep, familie of lekker in je eentje.”

Ambitie
Ondanks dat de inschrijvingen nog niet gesloten zijn, heeft de sponsorteller van Runexpected al een record bereikt. Van Wensen: “We zijn al ruim over het aantal inschrijvingen van vorig jaar heen en zijn het sponsorbedrag van vorig jaar ook al gepasseerd. Dat is natuurlijk geweldig, maar we hopen ruim boven de ton euro te eindigen. Dat is ook heel hard nodig voor onderzoek.” Met een ongekend parcours door het centrum van Rotterdam en een aantal waanzinnige en onverwachte gebeurtenissen in petto, is dat geen onmogelijke opgave. Niets staat ons in de weg om nog meer geld op te halen om neurofibromatose de wereld uit te lopen, dus schrijf je in op runexpected.nl.”

Over neurofibromatose
Neurofibromatose (NF) is met name een huid- en zenuwziekte. Kenmerkend is de ongeremde groei van tumoren. Deze kunnen o.a. kanker, dwarslaesie, verstikking en hevige pijn veroorzaken. Wat en wanneer je iets krijgt is heel onvoorspelbaar en blijft je leven lang onzeker. In Nederland worden 1 op 3000 kinderen geboren met NF en het is daarmee ‘de grootste kleine ziekte’. Ieder jaar overlijden er mensen aan NF.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd