< terug

Scandinavisch atletieknieuws, 6-5-2020: Weer wedstrijden in Finland en Kalle Berglund opgeknapt na corona

6 mei 2020 (0 reacties)

In Finland zijn de coronamaatregelen in de sport iets minder streng geworden. Dat betekent dat er vanaf juli nog behoorlijk wat atletiekwedstrijden kunnen plaatsvinden. De Zweedse atletiekbond gaat atleten, die langdurig in het buitenland trainen, beter in de gaten houden. De anti-doping maatregelen worden aangescherpt. En de Zweedse middenafstandsloper Kalle Berglund kan weer voorzichtig trainen. Hij is in april ziek geworden door het coronavirus. Scandinavische atletiekberichten.

Weer atletiekwedstrijden in Finland vanaf juli
Er zijn in Finland positieve berichten, dat er vanaf juli weer atletiekwedstrijden plaatsvinden. Uiteraard zijn er veel aanvullende coronamaatregelen, maar de agenda is behoorlijk goed gevuld. Op het programma staan onder meer vier GP-meetings, nationale kampioenschappen, de Paavo Nurmi Games en de interland Finland-Zweden (Tampere). De wedstrijden worden uitgezonden op televisie. Het is (nog) niet duidelijk of en hoeveel toeschouwers er mogen zijn. De verwachting is dat er zowel bij de Finse atleten als bij de atletiekliefhebbers veel belangstelling is, omdat internationaal vrijwel alles is afgelast.

Strenger anti-dopingbeleid in Zweden voor atleten die veel in buitenland trainen
In Zweden zijn de afgelopen jaren een aantal dopingzaken geweest met internationale toplopers zoals Robel Fsiha, Adil Bouafif, Meraf Bahta en Abeba Aregawi. Het beleid wordt nu aangepast om atleten, die langdurig in het buitenland verblijven/trainen beter in de gaten te houden. Het toezicht wordt aangescherpt en zij kunnen meer controle’s verwachten. Het kan atleten niet verboden worden om naar andere landen te gaan. De wereldatletiekbond heeft een lijst met landen, die een slechte naam hebben als het gaat om dopingbestrijding. Die landen krijgen ook extra aandacht van de Zweedse bond. Er zal ook nader gekeken worden naar de voeding (en supplementen) en er is extra aandacht voor eventuele taalproblemen, zodat de atleten de maatregelen goed begrijpen en uitvoeren.

Kalle Berglund is hersteld na ziekte door coronavirus
“Koorts, hoesten, geen reuk en smaak”. De Zweedse middenafstandsloper Kalle Berglund noemt de symptomen van het coronavirus. De 24-jarige atleet is inmiddels hersteld na twee weken quarantaine. Berglund is negende geworden bij de wereldkampioenschappen in Doha. Op de 1500 meter loopt hij een persoonlijk record met 3.33.70 min. Hij zegt dat bij hem de verschijnselen niet erger zijn geweest dan bij een griep. Inmiddels is hij opgeknapt en kan de Zweed weer trainen. Hij loopt wel minder kilometers, maar er zijn ook geen wedstrijden. De dokter heeft hem opgedragen om een paar weken nog rustig te blijven trainen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *