< terug

Scandinavisch atletieknieuws, 7-7-2015

Kajsa Berg (Zwe.) maakt een rentree in de Viby marathon (2.50.12). Ze is tweevoudig Europees kampioene op de 100 km. Henrik Ingebrigtsen (No.) loopt 3.32.85 min. op de 1500 meter in Parijs. Finland heeft een ploeg met 54 atleten bij de EK-junioren. De Deen Andreas Martinsen sprint naar een nationaal record op de 110 meter horden met 13.55 sec., iets boven de WK-limiet. Het EK-junioren in Eskilstuna moet een volksfeest worden. Scandinavische atletiekberichten.

7 juli 2015 (0 reacties)

Kajsa Berg (Zwe.) maakt een rentree in de Viby marathon (2.50.12). Ze is tweevoudig Europees kampioene op de 100 km. Henrik Ingebrigtsen (No.) loopt 3.32.85 min. op de 1500 meter in Parijs. Finland heeft een ploeg met 54 atleten bij de EK-junioren. De Deen Andreas Martinsen sprint naar een nationaal record op de 110 meter horden met 13.55 sec.,  iets boven de WK-limiet. Het EK-junioren in Eskilstuna moet een volksfeest worden. Scandinavische atletiekberichten.

 

Rentree Kajsa Berg na babypauze

De Zweedse Kajsa Berg maakt in eigen land een come-back in de kleine Viby Marathon in Östanjö met 2.50.12 u. De loopster, tweevoudig Europees kampioene op de 100 kilometer, keert terug na een babypauze. In het overall-klassement wordt zij tweede. Met 26 graden op de thermometer blijft Berg zes minuten verwijderd van haar beste tijd op de 42,2 km. Het niveau in Zweden is dit jaar goed bij de vrouwen op de marathon. Er zijn inmiddels al 20 vrouwen onder de drie uur gebleven en dat is bijxonder, meldt de bond.

 

Ingebrigtsen wil eigen record 1500m verbeteren

Bij de Diamond League-meeting in Parijs loopt de Noor Henrik Ingebrigtsen 3.32.85 min. op de 1500 meter. Dat is zijn tweede tijd ooit. Hij heeft nu ook formeel voldaan aan de limiet voor de wereldkampioenschappen atletiek in China. Zijn eerstvolgende doel is een verbetering van zijn persoonlijk record (3.31.46) en dus een nieuw Noors record. Dat moet op 17 juli gebeuren bij de Diamond League-wedstrijd in Monaco als de 1500 meter van de mannen uitzonderlijk goed bezet is. In Parijs loopt Karoline Bjerkeli Grovdal 15.49.49 min. op de 5000 meter, iets boven haar beste tijd. Vijf Noren hebben zich gekwalificeerd voor de WK.

 

Finland met 54 junioren naar EK

Finland is op de EK-junioren in buurland Zweden vertegenwoordigd met 54 atleten. Twee jaar geleden zijn drie medaille’s veroverd. De doelstelling is dit keer acht plaatsen in de top-acht. Een grote podiumfavoriet(e) is er niet. Afgaande op de jaarranglijsten zijn er de beste medaillekansen bij het polsstokhoogspringen en het speerwerpen. Antti Ihamäki is aangemeld voor de 5000 meter en de 10.000 meter en bij de meisjes starten diverse atlete’s op de 5000 meter en de 3000 meter steeple chase.

 

Martinsen vestigt Deens record op hordensprint

In het Zweedse Göteborg loopt de Deen Andreas Martinsen met 13.55 sec. een nieuw nationaal record op de 110 meter horden. Hij verbetert zijn eigen record met 11/100 sec. Hij blijft nog wel iets boven de limiet voor de WK (en OS). Toch heeft hij met de nu gelopen tijd ook een kleine kans. Bij de WK is een quotum van 40 atleten op zijn onderdeel. Als er geen 40 atleten zijn met de vereiste tijd wordt het deelnemersveld aangevuld. “Je hoort mij niet klagen als je een Deens record loopt”, zegt Martinsen. Net als de succesvolle Sara Slott Petersen traint hij bij de 34-jarige coach Mikkel Larsen.

 

Volksfeest bij EK-junioren Eskilstuna

Op woensdag 15 juli om 19.00 u. is de openingsceremonie van de Europese kampioenschappen voor junioren in het Zweedse Eskilstuna. Dat gebeurt op het centrale plein Fristadstorget in de stad. Hier zullen ook veel (muzikale) festiviteiten plaatsvinden. De organisatie streeft ernaar om ook publiek te trekken, dat gewoonlijk niet naar atletiekevenementen komt. Er zullen atletiekonderdelen gedemonstreerd worden en wie dat wil kan het ook proberen. Mensen met een entreekaartje voor het stadion kunnen gratis met de bus toeren in de plaats. Het EK-junioren vindt plaats van 16-19 juli.

© hardloopnieuws.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *