< terug

Scandinavisch atletieknieuws, 8-6-2020: Snelle hordensprint Finse Korte en Deense Möller terug naar eigen land

8 juni 2020 (0 reacties)

De Finse atletiek is weer gestart met wedstrijden en sprintster Annimari Korte laat zien dat de vorm prima is. In Lahti heeft ze 12.84 sec. op de 100 meter horden. De Zweedse loopster Meraf Bahta is met terugwerkende kracht een jaar geschorst na het missen van dopingcontrole’s. Het lijkt er echter op dat medailles niet zijn teruggegeven en dat het nationaal record 10 kilometer (31.38) nog niet is geschrapt. En de Deense Anna Emilie Möller gaat na een verblijf van anderhalf jaar in Londen in eigen land in Aarhus wonen. Zij is Europees kampioene onder 23 jaar op steeple en 5000 meter. Scandinavische atletiekberichten.

Snelle hordensprint Annimari Korte in Lahti

“Ik was een beetje zenuwachtig voor de wedstrijd. Afgelopen maandag was het helemaal niets in de training en kwam ik amper over de horden. Zo’n tijd had ik niet verwacht”, zegt de Finse Annimari Korte. Zij zorgt voor een hoogtepunt in Lahti met 12.84 sec. op de 100 meter horden. In de voorronde heeft Korte al 13.03 sec. op de klok gezet en dat geen haar zelfvertrouwen voor de finale. Korte heeft vorig jaar in Joensuu het nationaal record gelopen met 12.72 sec. Komende donderdag zal de Finse atlete starten in Oslo bij de Impossible Games, waar ze de ongebruikelijke 200 meter horden sprint. Dat onderdeel stond in Lahti bij de mannen op het programma met 23.24 sec. voor Oskari Mörö. Topi Raitanen wint de 3000 meter in 7.52.89 min.

Geschorste Meraf Bahta heeft haar medaille’s en record nog

De Zweedse loopster Meraf Bahta is (met terugwerkende kracht) een jaar geschorst na het missen van dopingcontrole’s. In die periode heeft ze vier gouden nationale medaille’s gewonnen en een Zweeds record 10 kilometer gelopen (31.38). Uitslagen van 31 augustus 2018 tot 1 september 2019 worden geschrapt. Er is echter nog niets gebeurd. Dat ligt niet aan de atlete, maar aan de betrokken instanties, zo lijkt het. De definitieve besluitvorming is nog niet uitgevoerd en daarom is er nog geen diskwalificatie. De wereldatletiekbond heeft mogelijk een andere schorsingsperiode gewild. Dat zou als gevolg hebben dat Bahta ook haar EK-brons op de 10.000 meter zou kwijtraken.

Steepleloopster Anna Emilie Möller gaat weer in Denemarken wonen

De Deense atlete Anna Emilie Möller (22) keert terug naar haar eigen land na een verblijf van anderhalf jaar in Londen. Daar heeft ze sportwetenschappen gestudeerd. Ze kiest nu voor een studie medicijnen in Aarhus. De loopster denkt dat het in die plaats goed te combineren is met sport. Möller is vorig jaar zevende geworden op de WK op de 3000 meter steeple met een persoonlijk record (9.13.46). Ze is de regerende Europese kampioene onder 23 jaar op steeple en 5000 meter. De Deense is herstellende van een overbelastingsblessure en in dat opzicht is het uitstel van de Spelen welkom geweest. Er wordt een studieplan gemaakt met het oog op de OS, zodat ze zich goed kan voorbereiden. Maar zegt ze: “Het is goed om iets te doen naast de sport en ik wil ook niet alleen afhankelijk zijn van de sport”.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *