Scelta
Ruim een week geleden werd ik tweede tijdens het Nederlands Kampioenschap steeple-chase. En met die zilveren medaille volbracht ik een van mijn taken als Sport Ambassador voor de Kids University for cooking. De nieuwe column van Jolanda Verstraten
21 januari 2014 (0 reacties)Kids University for Cooking
Door Jolanda Verstraten
Jolanda Verstraten schrijft maandelijks haar column voor hardloopnieuws.nl © Jan Schellekens
Ruim een week geleden werd ik tweede tijdens het Nederlands Kampioenschap steeple-chase. En met die zilveren medaille volbracht ik een van mijn taken als Sport Ambassador voor de Kids University for cooking. Sinds kort word ik gesponsord door Scelta Mushrooms, een leider in de wereld van champignons op het gebied van diepgevroren champignons, (half)conserven, value-added champignons en concentraat.
Het is een eer om deel uit te maken van dit team, zij geven mij de mogelijkheid om door te groeien naar het volgende level. Er zijn zoveel voordelen van het deel uitmaken van een team dat ik het belangrijk vind om iets terug te doen. De sport geeft mij zoveel en ik leer nog iedere dag, dat zou ik iedereen gunnen. Tijdens het NK waren er zoveel enthousiaste kinderen die er waren om aan te moedigen en handtekeningen te verzamelen. De 1K runaway blijkt ieder jaar weer een enorm succes. Voordat ik aan mijn warming up begon heb ik genoten van hun fanatisme en rappe benen die prachtige tijden op de klok hebben gezet. Ook bij Scelta vinden ze kinderen belangrijk. Daarom is Kokkerelli in het leven geroepen. Er is een “food experience community” gerealiseerd gericht op de kern van gezonde voeding, waar het kind centraal staat en alles met, voor en door kinderen wordt ontwikkeld. Wij willen kinderen laten ontdekken hoe leuk en lekker gezonde voeding is. “Food is fun” is het motto! Er is de Kids University for Cooking, een heus universiteitsgebouw waar Kokkerelli samen met kinderen en deskundigen kennis ontwikkelen over voeding. Kinderen kunnen het hele traject van voeding doorlopen van grond tot mond. Een familierestaurant ontbreekt hierbij niet.
Naast het NK had ik dit weekeinde ook nog een afspraak in Venlo voor het Lekker Venlo festival. In 2 dagen tijd zijn er 127 kinderen een kijkje komen nemen op de Kokkerelli stand. Zij hebben ervaren dat de wereld van de tomaat en de aardbei heel erg leuk is. Ze hebben geleerd over zaden, planten en ingrediënten. Maar daarnaast ook genoten van een heerlijke zelfgemaakte pizza en smoothie in hun eigen kookschort. Het feit dat enkele kinderen zelfs nog voor een 2e keer terugkwamen geeft het succes al aan. Als atlete en als arts kan ik mijn bijdrage leveren maar de gezondheid van de jeugd gaat ons allemaal aan. Op dit moment heeft 46 procent van de volwassenen overgewicht en 11 procent obesitas. Onder kinderen is nu 14,5 procent van de jongens te zwaar en 17,5 procent van de meisjes, inclusief obesitas. Dit blijkt uit het eindrapport convenant overgewicht 2009. Ter vergelijking in 2005 had nog 13 procent van de jongens en 14 procent van de meisjes overgewicht. The Kids University for Cooking zal als een stichting vorm gegeven worden. Nu draait het op een tijdelijke proeflocatie, vanaf de Floriade 2012 zal het volledig ‘live gaan in het Villa Flora gebouw. Mocht er meer interesse zijn neem dat contact met mij op via: info@kokkerelli.nl . En voor een ieder: hartelijk dank voor de aanmoedigingen en felicitaties tijdens het afgelopen NK!
© hardloopnieuws.nl
Gerelateerd
Scelta
Ruim een week geleden werd ik tweede tijdens het Nederlands Kampioenschap steeple-chase. En met die zilveren medaille volbracht ik een van mijn taken als Sport Ambassador voor de Kids University for cooking. De nieuwe column van Jolanda Verstraten
26 juli 2010 (0 reacties)Kids University for Cooking
Door Jolanda Verstraten
Jolanda Verstraten schrijft maandelijks haar column voor hardloopnieuws.nl © Jan Schellekens
Ruim een week geleden werd ik tweede tijdens het Nederlands Kampioenschap steeple-chase. En met die zilveren medaille volbracht ik een van mijn taken als Sport Ambassador voor de Kids University for cooking. Sinds kort word ik gesponsord door Scelta Mushrooms, een leider in de wereld van champignons op het gebied van diepgevroren champignons, (half)conserven, value-added champignons en concentraat.
Het is een eer om deel uit te maken van dit team, zij geven mij de mogelijkheid om door te groeien naar het volgende level. Er zijn zoveel voordelen van het deel uitmaken van een team dat ik het belangrijk vind om iets terug te doen. De sport geeft mij zoveel en ik leer nog iedere dag, dat zou ik iedereen gunnen. Tijdens het NK waren er zoveel enthousiaste kinderen die er waren om aan te moedigen en handtekeningen te verzamelen. De 1K runaway blijkt ieder jaar weer een enorm succes. Voordat ik aan mijn warming up begon heb ik genoten van hun fanatisme en rappe benen die prachtige tijden op de klok hebben gezet. Ook bij Scelta vinden ze kinderen belangrijk. Daarom is Kokkerelli in het leven geroepen. Er is een “food experience community” gerealiseerd gericht op de kern van gezonde voeding, waar het kind centraal staat en alles met, voor en door kinderen wordt ontwikkeld. Wij willen kinderen laten ontdekken hoe leuk en lekker gezonde voeding is. “Food is fun” is het motto! Er is de Kids University for Cooking, een heus universiteitsgebouw waar Kokkerelli samen met kinderen en deskundigen kennis ontwikkelen over voeding. Kinderen kunnen het hele traject van voeding doorlopen van grond tot mond. Een familierestaurant ontbreekt hierbij niet.
Naast het NK had ik dit weekeinde ook nog een afspraak in Venlo voor het Lekker Venlo festival. In 2 dagen tijd zijn er 127 kinderen een kijkje komen nemen op de Kokkerelli stand. Zij hebben ervaren dat de wereld van de tomaat en de aardbei heel erg leuk is. Ze hebben geleerd over zaden, planten en ingrediënten. Maar daarnaast ook genoten van een heerlijke zelfgemaakte pizza en smoothie in hun eigen kookschort. Het feit dat enkele kinderen zelfs nog voor een 2e keer terugkwamen geeft het succes al aan. Als atlete en als arts kan ik mijn bijdrage leveren maar de gezondheid van de jeugd gaat ons allemaal aan. Op dit moment heeft 46 procent van de volwassenen overgewicht en 11 procent obesitas. Onder kinderen is nu 14,5 procent van de jongens te zwaar en 17,5 procent van de meisjes, inclusief obesitas. Dit blijkt uit het eindrapport convenant overgewicht 2009. Ter vergelijking in 2005 had nog 13 procent van de jongens en 14 procent van de meisjes overgewicht. The Kids University for Cooking zal als een stichting vorm gegeven worden. Nu draait het op een tijdelijke proeflocatie, vanaf de Floriade 2012 zal het volledig ‘live gaan in het Villa Flora gebouw. Mocht er meer interesse zijn neem dat contact met mij op via: info@kokkerelli.nl . En voor een ieder: hartelijk dank voor de aanmoedigingen en felicitaties tijdens het afgelopen NK!
© hardloopnieuws.nl
Reacties
Geen reacties.
Al een account, log hier in.