< terug

Schoenen

Misschien wel het belangrijkste attribuut voor een hardloper, zijn of haar schoenen. Niet iets om lang bij stil te staat zo op het eerste gezicht. Maar soms word je bewust van dingen zonder dat je daar weet van hebt. Het klinkt een beetje zweverig (en nee ik gebruik geen paddo’s), maar zal het proberen duidelijk te maken. De nieuwe column van Jeroen van Damme is uit.

2 september 2015 (0 reacties)

 

Misschien wel het belangrijkste attribuut voor een hardloper, zijn of haar schoenen.Niet iets om lang bij stil te staat zo op het eerste gezicht. Maar soms word je bewust van dingen zonder dat je daar weet van hebt.Het klinkt een beetje zweverig (en nee ik gebruik geen paddo’s), maar zal het proberen duidelijk te maken.
 

Afgelopen woensdag was ik in Tilburg bij de sponsor om een paar nieuwe schoenen te scoren.Naast mij hoorde ik een dame zeggen dat ze op zoek was naar een paar nieuwe hardloopschoenen,om specifieker te zijn een paar duurloophardloopschoenen, en het liefst met paars of roze erin. Om te voorkomen dat ik straks een brief krijg van de plaatselijke vrouwenbond voor hardlopen wegens discriminatie of wat dan ook, geef ik hier aan: het had ook een man kunnen zijn die op zoek was naar rode of groene schoenen.
 

Goed, om weer op mijn verhaal terug te komen, het is waar gebeurd, dus het was toch echt een dame die dit vroeg. Luciel, ja die van Lingo, zou er maar wat blij mee zijn als er zo’n tongbreker op haar bordjes zou verschijnen….maar ik schoot er spontaan van in de lach.Dat was achteraf bekeken niet handig, maar aangezien ik nu dit verhaaltje zit te typen, heb ik het overleefd.
 

Er ontstond al snel een discussie over het bewuste woord, en eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik mijzelf er ook aan schuldig maak.Schoenen voor een lange duurloop, schoenen voor een snelle duurloop, schoenen voor een baantraining, inloopschoenen, wedstrijdschoenen voor de kortere wegwedstrijden, voor de langere wedstrijden, schoenen voor het bos, schoenen voor in de regen, schoenen voor….. En ja ik heb ze in bijna alle kleuren van de regenboog…groen, grijs, zwart, oranje, rood, geel….alleen  niet in roze en paars.En wat hebben we, of beter gezegd ik,  hier nu van geleerd….niet dat dames altijd gelijk hebben….maar wel dat er heel veel verschillende schoenen zijn voor elk wat wils die ieder op zijn eigen manier benoemd.
 

Nu we het toch over schoenen hebben, ben ik echt die enige die perse eerst zijn linkerschoen aandoet en dan pas de rechter……..

 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.