< terug

Schout tweemaal goud

21 januari 2014 (0 reacties)

Luc Schout pakt dubbel op NK

Atleet Luc Schout van het Tilburgse Attila pakte in Bergen op Zoom een spectaculaire dubbel! De loper trainende onder Henk van Hak wist zowel de 1500 meter op zijn naam te zetten als wel de 5000 meter.

Opvolger Greg van Hest
In de regio midden Brabant word hij al gezien als de opvolger van Greg van Hest. Luc Schout komt erg sterk naar voren in zijn laatste junioren jaar. Eerder dit jaar pakte de loper van AV Attila al twee titels indoor en veld. Nu kwamen daar twee gouden medailles bij. Vooral de winst op de 1500 meter was verassend omdat Schout niet genoemd werd bij de favorieten. Tom Wiggers van het Team Distance Runners was op deze afstand de gedoodverfde favoriet. Maar Wiggers stelde teleur met een vierde plaats. Schout ging er makkelijk met de winst vandoor in een verpletterende eindspurt. Respect was er voor de atleet omdat de 5000 meter vóór de finale 1500 meter was. Het is dan knap om nog zon verpletterend eindschot in de benen te hebben.‘Mijn seizoen kan al niet meer kapot als laatste jaars junior. Ik heb nu vier gouden medailles opzak op verschillende disciplines, ik weet dus goed te pieken naar een belangrijk evenement. Nu ga ik nog proberen mijn tijden wat aan te scherpen. Er zit in de toekomst nog véél progressie in. Mijn trainer Henk van Hak brengt me rustig ik kan dus nog veel uitbouwen de komende jaren. In training kan er nog veel gesleuteld worden dus voor de toekomst maak ik me zeker geen zorgen.

© Atletiek Midden Brabant

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schout tweemaal goud

3 juli 2006 (0 reacties)

Luc Schout pakt dubbel op NK

Atleet Luc Schout van het Tilburgse Attila pakte in Bergen op Zoom een spectaculaire dubbel! De loper trainende onder Henk van Hak wist zowel de 1500 meter op zijn naam te zetten als wel de 5000 meter.

Opvolger Greg van Hest
In de regio midden Brabant word hij al gezien als de opvolger van Greg van Hest. Luc Schout komt erg sterk naar voren in zijn laatste junioren jaar. Eerder dit jaar pakte de loper van AV Attila al twee titels indoor en veld. Nu kwamen daar twee gouden medailles bij. Vooral de winst op de 1500 meter was verassend omdat Schout niet genoemd werd bij de favorieten. Tom Wiggers van het Team Distance Runners was op deze afstand de gedoodverfde favoriet. Maar Wiggers stelde teleur met een vierde plaats. Schout ging er makkelijk met de winst vandoor in een verpletterende eindspurt. Respect was er voor de atleet omdat de 5000 meter vóór de finale 1500 meter was. Het is dan knap om nog zon verpletterend eindschot in de benen te hebben.‘Mijn seizoen kan al niet meer kapot als laatste jaars junior. Ik heb nu vier gouden medailles opzak op verschillende disciplines, ik weet dus goed te pieken naar een belangrijk evenement. Nu ga ik nog proberen mijn tijden wat aan te scherpen. Er zit in de toekomst nog véél progressie in. Mijn trainer Henk van Hak brengt me rustig ik kan dus nog veel uitbouwen de komende jaren. In training kan er nog veel gesleuteld worden dus voor de toekomst maak ik me zeker geen zorgen.

© Atletiek Midden Brabant

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *